Transalpina rămâne închisă până în primăvara lui 2017

364

Cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din țară – Transalpina – a fost închisă, oficial, până la data de 31 martie 2017, pe sectorul de drum Obârșita Lotrului-Rânca. Turiștii pot ajunge în stațiunea Rânca pe DN 67 C, urcând din orașul Novaci.

Iarna și-a intrat deja în drepturi la munte. Astfel, la fel ca Transfăgărășanul, și Transalpina a fost închisă oficial până pe 31 martie 2017. Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat în mod oficial că cea mai înaltă şosea din ţară va fi închisă până la începutul primăverii anului viitor. Drumul a fost închis temporar încă de luna trecută, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De la începutul lunii octombrie, traficul nu a mai fost reluat şi astfel şoseaua va rămâne închisă până la finalul lunii martie 2017. „Închiderea sectorului de drum este semnalizată corespunzător (indicatoare de drum închis sunt montate în următoarele poziţii kilometrice: km 34+800-Rânca/GJ; km 59+800 – intersecţie cu DN 7A km 82+385 Obârşia Lotrului/VL; km 61+160 intersecţie cu DN 7A km 81+025 Obârşia Lotrului/VL)“, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
În fiecare an, Transalpina și Transfăgărășanul se închid pe parcursul iernii. În acest an, Transalpina s-a redeschis la începutul verii, din cauză că zăpada s-a menţinut în cantităţi mari pe şosea inclusiv pe parcursul lunilor de primăvară.
Din fericire, turiștii pot ajunge în stațiunea Rânca pornind din orașul Novaci, acest tronson de drum fiind practicabil în permanență, inclusiv iarna, drumarii acționând pentru asigurarea circulației rutiere în condiții bune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here