Transalpina, marcată în timp record

1212

De doar câteva zile, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (au început să lucreze pe Transalpina, reuşind deja să traseze marcajul axial şi lateral până la Obârşia Lotrului. S-a început şi montarea parapeţilor, urmând a se trece la instalarea indicatoarelor. Şeful SDN Târgu-Jiu spune că îl informează permanent pe Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, în privinţa stadiului lucrărilor, acesta din urmă sprijinind acţiunea de pe Transalpina cu tot ceea ce este necesar.

După ani de zile în care nu s-a mai lucrat pe Transalpina, de joi s-au demarat lucrările de marcare a drumului, traseului devenind, astfel, mai sigur pentru cei care îl tranzitează. Deşi, nu prezent la faţa locului, fizic, Narcis Neaga, directorul general al marcaje pe transalpina2Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este la curent cu tot ce se întâmplă şi sprijină derularea lucrărilor. „Noi îl informăm permanent pe domnul director general Narcis Neaga şi ne bucurăm că ne putem baza pe sprijinul său. Pe Transalpina am început lucrările de joi şi am reuşit să trasăm marcajul axial şi cel lateral până la Obârşia Lotrului. S-a început, de asemenea, montarea parapeţilor dinspre Rânca spre Obârşia Lotrului şi urmează să trecem la montarea indicatoarelor”, a menţionat Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.
La ora actuală, pe Transalpina lucrează angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu, urmând să li se alăture şi colegi din alte secţii din subordinea DRDP Craiova.

Siguranţă pe cea mai înaltă şosea din România
Transalpina este cea mai înaltă şosea rutieră din ţară, atingând altitudinea maximă (2145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munţii Parâng de la N la S fiind marcaje pe transalpina3paralela cu Valea Oltului şi Valea Jiului, între care se află, şi leagă localitatea Sălişte din judeţul Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj. Drumul şi-a luat numele de la latinescul “Transalpina” (ţara de dincolo de munţi), cum era numită în vechile texte şi hărţi latineşti Ţara Românească, şi e supranumit “Drumul Regelui”, pentru că Regele marcaje pe transalpina7Carol al II-lea, după ce l-a reconstruit, în anul 1938 l-a inaugurat parcurgându-l el însuşi, împreună cu familia regală.
La ora actuală, deşi încă nu este finalizată, Transalpina poate fi parcursă atât de autovehicule, cât şi de motociclete, fiind un traseu de o frumuseţe rar întâlnită.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.