Transalpina, închisă până pe 31 martie

644

Cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din țară – Transalpina – a fost închisă, oficial, în toamna anului trecut. Această restricție rămâne valabilă până la data de 31 martie 2017, pe sectorul de drum Obârșia Lotrului-Rânca. Turiștii pot ajunge în stațiunea Rânca pe DN 67 C, urcând din orașul Novaci.

La fel ca Transfăgărășanul, și Transalpina a fost închisă oficial până pe 31 martie 2017. Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat în mod oficial că cea mai înaltă şosea din ţară va fi închisă până la începutul primăverii acestui an. Drumul a fost închis temporar încă din toamna anului trecut, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De la începutul lunii octombrie, traficul nu a mai fost reluat şi astfel şoseaua va rămâne închisă până la finalul lunii martie 2017. DN67C-Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, județul Gorj) — Șugag (km 79+200, județul Alba) — pâna în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în functie de starea zăpezii și condițiile meteo.
În fiecare an, Transalpina și Transfăgărășanul se închid pe parcursul iernii. Anul trecut, Transalpina s-a redeschis la începutul verii, din cauză că zăpada s-a menţinut în cantităţi mari pe şosea, inclusiv pe parcursul lunilor de primăvară.
Din fericire, turiștii pot ajunge în stațiunea Rânca pornind din orașul Novaci, acest tronson de drum fiind practicabil în permanență, inclusiv iarna, drumarii acționând pentru asigurarea circulației rutiere în condiții bune.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here