Transalpina, acoperită de stânci şi zăpadă

480

În apropiere de Pasul Urdele, Transalpina este acoperită cu stânci şi zăpadă. Nu se ştie când se va interveni pentru curăţarea drumului, data estimată pentru deschiderea circulaţiei pe Drumul Regelui fiind începutul lunii iunie.

Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj au efectuat o vizită de lucru pe Transalpina, ajungând până în apropiere de Pasul Urdele. Din imaginile surprinse de aceştia se pot observa bucăţi mari de stâncă ce au acoperit partea carosabilă, dar şi un strat de zăpadă consistent. Şoseaua este impracticabilă, la această oră şi nu se ştie când se va interveni pentru curăţarea sa. De asemenea, nu se ştie nici data exactă când se va deschide Transalpina, însă se vehiculează că circulaţia se va relua la începutul verii.

Cea mai frumoasă şosea din ţară
transalpinaTransalpina cea mai înaltă, dar şi cea mai frumoasă şosea din ţara noastră, după cum apreciază cei care au străbătut-o. Multă lume consideră că Transfă-gărăşanul este cel mai înalt drum din ţara noastră, însă puţini ştiu că Transalpina îl depăşeşte. Dacă primul ajunge la 2.000 de metri altitudine, “Drumul Regelui” atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri. Transalpina, marcată pe hărţile rutiere ca DN 67C, leagă oraşele Novaci (Gorj) şi Sebeş (Alba); lungimea sa totală este de 148,2 km; drumul trece prin staţiunea gorjeană Rânca, dotată cu pârtii de schi şi numeroase unităţi de cazare. Din păcate, Transalpina nu este finalizată în totalitate, lucrările de consolidare a versanţilor fiind executate în proporţie de 20-30%.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here