Tranformă holul într-un spaţiu funcţional: iată cum

1132

Poţi beneficia de mai mult spaţiu la tine acasă atunci când alegi să dai un scop fiecărei zone din locuinţa, fie că este vorba despre hol, balcon sau debara. Holul poate fi mai mult decât un simplu spaţiu de trecere, în funcţie de modul în care alegi să-l amenajezi. În funcţie de nevoile tale şi de dimensiunile holului tău, iată cum îl poţi transforma într-un spaţiu 100% funcţional:

Zona de dressing

Dacă nu ai o cameră dedicată dressing-ului în casă, atunci poţi folosi holul cu acest scop. Începe prin a căuta un dulap generos, cu rafturi, etajere, sertare şi tot ce ai nevoie. Găseşti foarte multe modele de dulapuri în magazinele de profil, dar şi online. Dacă ai ocazia, poţi să configurezi chiar tu un astfel de spaţiu pentru dressing. Ai varianta de a opta pentru un dressing cu uşi glisante sau cu mecanism de închidere clasic, cu mâner, dar şi varianta de a alege un dulap deschis, fără uşi.

Pentru o zonă de dressing completă, achiziţionează şi un cuier pentru hol. Acesta este util pentru a-ţi aşeza hainele pe care le foloseşti cel mai des, precum gecile sau încălţămintea de zi cu zi. Ai o mulţime de variante de cuier pentru hol din care să alegi, în funcţie de dimensiunile camerei.

În afară de cuier pentru hol, mai poţi alege şi câteva etajere suspendate, perfecte pentru accesorii.

Spaţiu de lectură

Un spaţiu de lectură acasă poate fi colţul tău de linişte şi relaxare. Nu trebuie neapărat să ai o cameră dedicată sau să ocupi din spaţiul camerei de zi pentru a amenaja o zonă de lectură. Poţi face aşa şi pe hol, mai ales dacă beneficiezi de un spaţiu generos. Ai nevoie doar de un fotoliu sau un scaun confortabil şi un lampadar.

În cazul în care holul tău este foarte mare, atunci poţi chiar să alegi un fotoliu cu taburet, ca să stai mereu confortabil. Mai poţi adăuga şi o măsuţă de mici dimensiuni, ideală pentru a avea telefonul sau băutură preferată la îndemână.

Home office

Munca remote este un adevărat beneficiu pentru foarte multe persoane, iar dacă te numeri printre norocoşi, atunci este o idee bună să îţi amenajezi un mic colţ de lucru acasă. Din nou, un hol spaţios îţi poate fi de folos pentru a avea propriul birou fără să ocupi spaţiu preţios din dormitor sau living.

Te va ajuta foarte mult să ai o sursă de lumină naturală pe hol, însă dacă acest lucru nu este posibil, optează pentru corpuri de iluminat care să îţi permită să munceşti confortabil. Mai apoi, ai nevoie doar de un birou şi un scaun adecvat.

Spaţiu de depozitare

Spaţiul de depozitare este esenţial în orice casă şi te ajută foarte mult să păstrezi ordinea şi curăţenia. Holul poate deveni un spaţiu de depozitare excelent, indiferent de dimensiuni. Alege corpuri diverse, în funcţie de mărimea camerei şi de forma ei. De la cuier pentru hol şi până la dulapuri, etajere sau comode, o mulţime de piese de mobilier îţi pot fi de folos pentru a avea o casă mai spaţioasă şi mai aerisita.

Laundry room sau zona pentru îngrijirea hainelor

Laundry room este un concept străin, foarte popular în special în Statele Unite ale Americii, însă acesta începe să câştige teren şi la noi în ţară. Acesta se referă la un spaţiu dedicat îngrijirii hainelor, de la spălarea acestora şi până la uscare. Uneori, acest spaţiu include şi o zonă pentru călcat.

Dacă ai suficient spaţiu pe hol, atunci poţi instala maşina de spălat şi uscătorul, fie ca atare, fie încastrate într-un corp de mobilier. Acest lucru te va ajuta să economiseşti spaţiu în baie şi să te ocupi mai uşor de spălatul şi uscatul hainelor.

Holul poate deveni o zonă de dressing, un spaţiu de lectură sau chiar laundry room în funcţie de dimensiunile sale, dar şi de stilul tău de viaţă. Acordă importanţă amenajării acestuia, fie că locuieşti la apartament sau la casă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here