Traian Băsescu şi … „boborul” nostru electoral

271

Am spus-o de multe ori si mă repet că a ne încrede în onestitatea, educaţia civică şi bunele intenţii ale lui Traian Băsescu este o glumă proastă.     Totuşi, acesta are încă tupeul şi nesimţirea să ne dea lecţii şi să vorbească de alţii, folosind rafale repetate de jigniri şi hăhăituri, de asemenea un limbaj de o josnicie ce întrece orice măsură. Se întâmplă mai ales când lipsa de argumente îi joacă feste, aruncând răutăţiile şi tot veninul în Stânga şi în Dreapta. Mai mult, în ultima vreme şi-a pierdut şi ultimele rezerve de raţiune şi memorie , simţind  sabia lui Damocles  deasupra capului, întrucât nu credeam a nu realiza că atât el cât şi unii membri ai familiei sale au ajuns să înoate până în gât  într-o hasna morală.

Altfel spus, măcar  după al 12-lea  ceas, justiţia română are obligaţia  să lase subordonarea şi comanda politică  de o parte, să facă lumină,să judece şi  să pedepsească  pe cei ce se fac vinovaţi între altele  de înstrăinarea flotei României, de retrocedările, împroprietăririle şi vânzările făcute ilegal  din patrimoniul naţional, de terenuri şi imobile (vezi cazurile Mihăileanu, Costanda, Nana, Pricopiada, Gojdu, etc) dar şi în privinţa matrapazlâcurilor  cu schimburile  şi vânzările anterioare dovedite, Căşuneanu – Trauian Băsescu. La fel de ciudat  zac în sertarele procurorilor sesizarile  oficiale trimise de Curtea de Conturi si de către guvern spre cercetarea cazurilor grave de delapidare a banului public, însemnând alte sute de milioane de euro în vreme ce făptaşii din prejma acestui „bulibasă” fără scrupule,  sunt liberi ca păsările cerului, făcându-şi pe mai departe de cap. Chiar, să nu mai avem o justiţie pe bune, care să servească interesului naţional făcând ordine şi în cazurile ANAF, ALRO, Conpet, Gazprom, la Ministerul Dezvoltării, în  Portul Constanţa şi Poşta Română,  nu în ultimul rând în relaţiile de clan, cu afaceri necurate  între familiile  Băsescu – Bercea Mondial, fie  pe faţă sau mai pe şestache? În fine, campaniile electorale din 2008-2009 au înghiţit foarte mulţi bani negri, mai ales pentru PDL şi Traian Băsescu, fiind vorba şi aici de sute milioane de euro,  deci întrebarea: De unde atâta bănet şi care a fost recompensa grasă pentru „sponsorii de bine”?
Dar iată,  justiţia tace, ori este preocupată de amărăştenii lipsiţi de orice protecţie,  în vreme ce Traian Băsescu şi acoliţii lui, cu toate păcatele făcute, nu contenesc să atace pe alţii şi „restul lumii”,  prin cel mai jegos mod cu putinţă, în special având  ca ţintă adversarii politici, dar şi pe cei ce au curajul să-i înfrunte pentru abuzurile şi ilegalităţiile făcute. Cel puţin în cazul Băsescului, comportamentul şi limbajul său suburban îl descalifică nu doar ca preşedinte (niciodată nu a fost al tuturor românilor) ci şi ca om. În plus sunt situaţii, nu puţine, când prin ridicolul afişat în spaţiul public te întrebi dacă nu se constituie şi într-un studiu de caz patologic.
Totuşi, în ciuda  situaţiilor semnalate există şi un paradox greu de înţeles de unii, dar uşor de explicat de alţii. Pentru că nu poţi să nu te întrebi cum un personaj ca Traian Băsescu a fost ales prin vot de două ori Primar general al Capitalei şi tot de două ori Preşedintele României, demis de Parlament, dar revotat la un prim- Referendum pentru ca la un al doilea Referendum să scape ca prin urechile acului prin complicitatea CCR, la ordin şi cu sprijin din afară. Dar oricum sigur un adevăr rămâne de vreme ce prin votul „boborului” s-a dorit un altfel de conducător  care vămuieşte  de 10 ani România, împreună cu cei din clientela sa- amici,  miniştri, politruci şi tot felul de şmecheri ce au distrus vârtos bugetul ţării. Dar,  analizând la rece şi  mai atent fenomenul, explicaţia parte chiar simplă, în ciuda ticăloşiilor făcute de „ilustrul” personaj, fără credinţă în Dumnezeu, cum mai spuneam, în complicitate cu membrii din familie şi cu tot felul de nesătui ai regimului pe care l-a clădit, şi gajat chiar de către justiţie.
Dar şi mai gravă este starea nocivă de spirit instalată  în ţară de acest tiran, de vreme ce pare a le conveni de minune multora  dintre confraţii noştri, ba se lasă şi prostiţi de un astfel de conducător. Le place hăhăiala lui de sociopat, îi savurează  minciuna, mitocănia, şmecheria, înşelăciunea, şantajul, şmenul, scandalul şi violenţa etc. De ce? Pentru că la scară mai mare sau mai mică, mai mult sau mai puţin, de sus şi până jos, foarte mulţi dintre „boboreni” procedează la fel. Ori îţi fură  reciproc capra  şi căciula, şi mai ales sunt „meseriaşi”  în a aduce  prejudicii obştii, comunităţii şi până la urmă statului român. Bunăoară, se fac declaraţii mincinoase de tot felul, pentru a înşela structurile instituţionale de decizie, dar şi ale UE, încasând  bani pe nemuncitelea şi ajutoare sociale, iar pe de altă parte, a se sustrage de la plata taxelor, impozitelor şi altor obligaţii cetăţeneşti. După cum, prin munca la negru, aşa cum arată o statistică recentă cca. 60-65% din populaţia României se înfruptă necinstit din bugetul ţării. Şi atunci de unde  responsabilităţi,  performanţă, locuri de muncă bine plătite,  şi un nivel de viaţă civilizat şi prosper? De aceea nici nu este de mirare că la mulţi dintre semenii noştri le este mai de folos, oricât de murdar ar fi, un astfel de model, urmându-l pe acest Traian Băsescu.
Este până la urmă imaginea tristă  a originalei, dar păguboasei noastre democraţii unde,  din păcate,  intră de-a valma, într-un astfel de joc electoral posibil şi apropiatele alegeri prezidenţiale,  nu numai actorii şi şmecherii  de profesie, propaganda şi agitatorii de partid, ci şi amăreştenii de rând, cinstiţi  dar prost sau fals informaţi creduli şi naivi la gogomăniile colportate de lichelele  şi trepăduşii  politici, mediatici sau din spaţiul  mafiotic  de afaceri. Astfel, într-un mod sau altul, fiecare dintre noi nu doar am fost,  ci poate vom mai fi complici în a da votul exact cui nu trebuie, suportând apoi, ani în şir un alt regim incompetent şi antinaţional marca Traian Băsescu şi toată cloaca  lui de rău intenţionaţi  nevrednici.
Aşa că numai  un electorat bine informat şi inteligent nu mai poate fi prostit. Dimpotrivă,  şi indiferent de unde  vin semnalele, cerşindu-se românilor votul la 2 şi 9 noiembrie a. c. după care…..
Vasile Irod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here