Traian Băsescu minte şi ticăloşeşte cum respiră

281

Nu-mi amintesc, nicicum, ca România să fi fost condusă vreodată de un individ mai mincinos şi mai ticălos ca Traian Băsescu. Tipul ăsta e mizer, are un caracter josnic, comite acte reprobabile, prin manifestările lui este vrednic de tot dispreţul şi ura românilor. Constituţia şi toate legile României sunt interpretate şi aplicate samavolnic şi opus intereselor de civism, progres şi bunăstare materială şi spirituală ale românilor.

Datorită delirantei lui activităţi situaţia socio-politică a României a devenit atât de penibilă şi apăsătoare, încât mi se face greaţă s-o mai comentez – fără asta nu se poate, însă. Zănaticul a depăşit orice bună-credinţă în aberaţiile lui ticăloase şi antiromâneşti. Pe scurt şi într-o sinteză zoofolclorică: Cum nu lasă maţu’ gaia, nu lasă osu’ potaia. Nimerit era ”implorat”, nu de mult jigodia de mulţime cu: Ieşi afară javră ordinară !!! Este evident că problema nodală nu este dacă referendumul pentru demiterea epavei delirante este au-ba valid; dacă e constituţional sau nu să se impună un prag minim de participare din totalul alegătorilor – pe care nu-l au niciuna din ţările Uniunii Europene, care ni l-au impus de dragul prieteniei de partid(poate şi de alt soi) ori al unor angajamente speciale cu Zeus – BĂSE; dacă listele permanente sunt corecte sau nu. Substanţa problemei este alta: atât PDL, la alegerile locale; cât şi epava delirantă la referendum au înregistrat un uluitor insucces. Din cei peste opt milioane de participanţi la referendum, circa 7,5 milioane au votat împotriva hidosului descreierat. Nu cinci milioane cum cerea fanfaronul anterior. Nici măcar unul în plus, cum hă-hă-ia diabolica secătură, dându-se ”aprig bărbat” aiuritul, care nu vrea să câştige ”la masa verde”. Dar a crede în promisiunile acestui mincinos ticălos – după aproape opt ani de la prima lui campanie electorală prezidenţială – nu mai este o dovadă de naivitate, ci de adâncă prostie ori nebăgare de seamă. Cu minciunile, ticăloşiile şi josnicul lui caracter acest ignorant a împins România în hăul sărăciei şi genocidului, al dezastrului şi dezonoarei. Băsescu minte şi ticăloşeşte cum respiră, astfel că angajamentele acestui răufăcător nu au nicio valoare. Insistenţa lui pentru un referendum cinstit a fost o mârşavă încercare de amăgire a românilor. Când şi-a dat seama – foarte târziu – că nu are nicio şansă să obţină un număr suficient de voturi favorabile, a-ntors-o, instigând populaţia – mai cu seamă, membri şi simpatizanţii PDL – să boicoteze referendumul. Pentru această, de neiertat, iniţiativă şi-a găsit şi prieteni sinceri şi de neclinti care să-l susţină şi să-i ducă pe români în eroare: Tokes Laszlo şi premierul Ungariei, Orban Viktor. Nu pot înţelege cum se face că o bună parte dintre ardeleni au considerat că îndemnurile unor şovini fanatici, antiromâni notorii, cum sunt aceştia doi, au fost considerate ca necesare României de către oameni care se bat cu pumnu-n piept în legătură cu patriotismul lor mai venos şi mai viguros decât al ”miticilor”.
Va trebui, prin urmare, să mai aşteptăm până la soluţionarea acestei crize politice, uneltită de delirantul Traian Băsescu şi gâzii lui. Lesne de depistat cât de iscusit şi dibaci a lucrat Stăpânul Dosarelor(stăpân inclusiv al propriului dosar de Securitate) şi al şantajelor agasante, izbutind să-şi plaseze în posturi-cheie oameni pe care îi poate manevra cum doreşte – începând cu cei de la Curtea Constituţională şi de la CSM şi Parchet şi terminând cu te miri ce primar(fie el şi BULĂ) ori consilier local, continuând cu mulţimea de procurori, colonei, generali şi alţi indivizi în uniformă ori ”sub acoperire”, cărora le-a dat grade şi funcţii barosan remunerate.
Să rememorăm celebra duminică a alegerilor prezindenţiale din anul 2004, când, cuprins de furie, delirantul iresponsabil urla în televizoare, gata-gata să-i crape bojocii şi insinuând că trebuie arestat un anume magistrat. De furia cu care ameninţa, secătura delirantă anunţa public intenţia că, dacă nu-i va conveni de un ministru îl va lichida cu mâna sa. S-a schimbat ceva de atunci până acum, când, iresponsabil, ca un debil mintal, ameninţa cu închisoarea miniştri, chestori, primari şi alte râme puse pe hoţie şi căpătuială? Să ne amintim cum, nu de mult, cu o neînchipuită neruşinare, vaporeanul dictator impunea că ”Aveţi obligaţia să faceţi un exerciţiu-un exerciţiu pe care vi-l cere preşedintele ales”-anume, de a nu mai urmări un post de televiziune. A uitat tulburatul mintal să ne spună şi pe baza cărei prevederi constituţionale îşi poate permite un imbecil să spună că cetăţeanul liber al României, are ”obligaţia” să facă ce-i cere cineva-acel cineva încălcând Constituţia şi legile.
Problema lui Traian Băsescu este pe cât de simplă, pe atât de în dezacord cu drepturile şi responsabilităţile pe care, ferm şi persuasiv, i le dă Constituţia. Acest dictator nu este capabil să priceapă că încalcă legile. Pentru acest ticălos singura lege este voinţa lui, arbitrariul, samavolnicia, pe care vrea să le impună tuturor. Modelul lui de conducător, regele Carol al
II-lea, nu numai pentru că era mai cult şi mai educat, dar şi mai inteligent şi iubitor de oameni: atunci când a constatat că e superfluu şi urât de toată clasa politică şi de ”poporul său”, a abdicat. Nu era vorba de o ”demisie de onoare”: abdicarea sa a fost o decizie a inteligenţei şi profunzimii intelectuale, care i-a învins orgoliul şi pasiunea. Demisia vaporeanului ţăcănit nu poate avea loc – nu pentru că BĂSE nu ştie ce este aceea ”onoare”, ci pentru că nu are destulă inteligenţă şi e total în afara realismului şi vrerii poporului român pe care l-a aruncat în groapa deznădejdii. Traian Băsescu se face că nu aude vocea românilor care cer ca tiranul să dispară în hăul nimicirii.
Într-o atare situaţie, a mai vorbi de ”coabitare” politică a schizofrenului marinar, cu alt guvern decât ”al său” şi cu un parlament care-şi îndeplineşte misiunea, este pierdere de timp; Zeus-BĂSE nu poate ”coabita” decât cu sine însuşi. El nu coabitează nici cu pedeliştii, aceştia îi sunt doar obedienţi şi slugarnici impardonabili. Răutatea, orgoliile şi vanitatea i-au întunecat minţile acetui tiran. Firea lui bezmetică şi delirantă ne-a făcut viaţa amară şi îngrozitoare. Această epavă delirantă e dominat de josnicie şi de îndemnul spre învrăjbire şi discordie.
Prof. univ.dr. Grigore Drondoe
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here