Tragedie la Văgiulești!

2990

Un copil de nici un an și jumătate și-a pierdut viața, ieri, iar fratele său mai mare a fost și el la un pas de un astfel de destin crunt, după ce amândoi s-au răsturnat cu tractorul condus de tatăl lor. Cei doi băieți veneau cu tatăl într-un tractor cu care bărbatul aducea acasă o remorcă cu nisip. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat, dar cert este că la câteva sute de metri de casa acestora tractorul a ieșit de pe drumul pe care mergea și s-a dus direct într-o râpă adâncă de vreo 20 de metri. Remorca plină cu nisip a mai îngreunat căderea, dar tractorul s-a dat peste cap cu remorcă cu tot. Motivul pare să fie o defecțiune la una dintre roți, după cum spune fratele bărbatului implicat în incident. „Am vorbit cu el la telefon și mi-a spus că i s-ar fi desprins roata din dreapta față, în timp ce mergea spre casă. Stă aici la câteva case, nu mai avea mult până să ajungă acasă.
Avea copiii cu el în cabina tractorului că nu s-a gândit nimeni că se întâmplă așa ceva, iar când s-au dus în jos vă dați seama cam ce a fost. L-a tras roata, a pierdut controlul, iar remorca l-a împins și ea și a ieșit de pe drum. Nu a mai avut ce să facă!”, a menționat Florin Băzăluică. Fratele lui Dragoș Băzăluică s-a uitat și el mirat la ceea ce s-a putut întâmpla, la locul accidentului venind și mulți dintre localnicii care îl știau pe tractorist drept un om harnic. „Plecase să ia niște balastru, nisip, că lucrează la casă, dar nu știu de ce o fi luat copiii cu el. Avea grijă de ei, nu se pune problema să nu fi fost așa, iar acum e greu de spus ce s-a întâmplat.
Auzii că i-ar fi sărit roata pe față, dar dacă i-ar fi sărit roata nu știu cum de sunt toate patru roțile lângă tractor acolo în vale, unde e căzut. Ceva a fost pentru că pe drum drept să ieși așa și să te duci în vale nu se explică”, a spus un sătean. Bărbatul a ieșit din tractor cu chiu cu vai, cu ajutorul localnicilor i-a scos și pe cei doi copii, iar cu o mașină i-a trimis înspre Motru, până la sosirea echipajelor medicale. Pe drum micii pacienți au fost preluați de echipajele de acordare a primului ajutor, dar, din păcate, pentru băiețelul cel mai mic nu s-a mai putut face nimic.„Am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un tractor care s-a răsturnat și în care se aflau trei persoane, respectiv doi copii minori, cu vârste de aproximativ un an și jumătate și 8 ani, precum și tatăl lor. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD din cadrul instituției noastre și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Din păcate, pentru copilul în vârstă de aproximativ un an și jumătate, în ciuda eforturilor depuse de echipajul SMURD și de medicii din cadrul Spitalului Motru, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva”, a menționat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. La locul accidentului au venit și mai multe echipaje de poliție, fiind deschisă o investigație menită să clarifice împrejurările în care s-a produs tragedia. Oamenii legii l-au testat pe conducătorul tractorului, rezultatele fiind negative. Din păcate, primele informații arată că tatăl celor mici nu avea permis pentru a conduce tractorul pe drumurile publice și nici măcar tractorul nu era înmatriculat pentru a se deplasa legal. „Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un bărbat, de 30 de ani, din comuna Corcova, județul Mehedinţi, în timp ce conducea pe DC Valea Motrului, un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor neînmatriculat şi neînregistrat în circulaţie şi o semiremorcă confecţionată artizanal, s-a răsturnat în afara drumului. În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătorului tractorului, împreună cu cei doi pasageri minori, de 1 și patru luni și 8 ani, fiind transportați la spital, unde minorul de 1 ani și patru luni a decedat. Conducătorul tractorului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei”, a informat ofițerul de presă al IPJ Gorj, Victor Țuhașu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here