Tragedie la Rovinari! O familie a murit intoxicată cu monoxid de carbon

450

O fetiţă de 12 ani şi părinţii ei au fost găsiţi morţi, marţi seara, în garsoniera lor din Rovinari. După primele verificări, anchetatorii au stabilit că s-au intoxicat cu monoxidul de carbon degajat de un boiler pe gaze. ”La data de 12 iunie, Poliţia Rovinari a fost sesizată, prin apelul 112, cu privire la faptul că, într-o locuință din oraș au fost găsite trei persoane în stare de inconștiență și se simte un miros puternic de gaz. Din cercetările efectuate de polițiști la fața locului, împreună cu medicul legist, s-a constatat că victimele sunt o familie, un bărbat de 39 de ani, o femeie de 32 de ani și o fetiță de 12 ani, care se pare că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. Ușa apartamentului a fost găsită închisă și asigurată, iar în interior a fost identificat un boiler alimentat cu gaz. După executarea manevrelor de resuscitare asupra victimelor, echipajele medicale au constatat decesul acestora, fiind transportate la SML Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru moarte suspectă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Inițial, fetița de 12 ani a fost transportată la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic să o salveze. Bunica ei a fost cea care a cerut ajutor. ”ISU Gorj a fost solicitat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 să intervină la o garsonieră situată pe strada 22 Decembrie, din orașul Rovinari, pentru salvarea a trei persoane posibil intoxicate cu gaze. La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul SVSU Rovinari, un echipaj de stingere a incendiilor, un echipaj SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, două echipaje din cadrul SAJ Gorj, precum și echipaje din cadrul IPJ Gorj. Primii sosiți la fața locului au fost pompierii din cadrul SVSU Rovinari, care au constatat că în interiorul garsonierei se aflau trei persoane: un bărbat în vârstă de 39 de ani, o femeie în vârstă de 32 de ani și o fetiță în vârstă de 12 ani, care erau în stare de inconștiență. Fetița a fost preluată de către un echipaj SAJ și transportată la spitalul din Rovinari. Cu toate eforturile depuse de către echipajele sosite la fața locului, bărbatul și femeia au fost declarați decedați. Din păcate, nici pentru fetița transportată la spital nu s-a mai putut face nimic, medicii declarând decesul. Cauza probabilă a tragediei este în curs de stabilire. Nu au fost identificate scurgeri de gaze. Valorile monoxidului de carbon din încăpere sunt foarte mari”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, la scurt timp după tragedie.Prietenii celor doi soți sunt în stare de șoc
”Știrea că ființele iubite au plecat brusc din viața noastră, lăsând în urmă numai tristețe și durere, ne-a șocat. Cuvintele sunt de prisos.
Ele se rezumă doar la durere, tristețe și șoc și nu pot aduce nicio alinare. Numai bunul Dumnezeu ne poate ajuta să înțelegem că drumul lor s-a oprit aici. Sincere condoleanțe! (…) Ne-ați distrus pe toți, nu am cuvinte și lacrimi să mai plâng. Sufletul meu e distrus de durere”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here