Tragedie în Franţa, în ziua de Paşte

249

copil mort in frantaUn copil de şase ani a murit şi peste 30 de persoane au fost rănite, după ce podeaua unui local din Stains s-a prăbuşit.

Peste o sută de oameni se adunaseră în localul transformat în lăcaş de cult, în apropiere de Paris, pentru a sărbători Paştele. Acest local este folosit de o biserică evanghelică, frecventată în principal de comunitatea haitiană.

 

Viaţa unui copil de doi ani, transportat la spitalul Necker din Paris, este în pericol, ca şi a unei femei de 42 de ani, a declarat prefectul departamentului, Christian Lambert, care a evocat de asemenea o “urgenţă relativă pentru alte 32 de persoane”, rănite în cădere.

“Era o ceremonie cu 100-150 de persoane la primul etaj. O parte din primul etaj s-a prăbuşit din cauza greutăţii”, a precizat prefectul. “Persoanele au căzut cu podeaua”. O sursă apropiată anchetei a declarat că structura ar fi putut fi afectată de dansurile foarte ritmate care însoţesc de obicei aceste ceremonii. Bilanţul ar fi putut fi mult mai mare. “Nu era nimeni dedesubt”, subliniază Christian Lambert, care a avertizat că serviciile sale vor examina “problema siguranţei acestei săli”. Ancheta este efectuată pentru moment de comisariatul local. În cadrul operaţiunii au fost mobilizaţi aproximativ 150 de pompieri, 48 de vehicule şi un elicopter pentru a evacua răniţii spre spitale.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here