Traficanţi de droguri, prinşi în flagrant de poliţişti

390

droguri1Poliţiştii antidrog au destructurat un grup infracţional specializat pe trafic şi consum de droguri de mare risc care acţiona pe raza judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea şi în municipiile Timişoara şi Bucureşti. Acţiunea s-a soldat deja cu arestarea preventivă pentru 29 de zile în cazul a şase tineri.

Potrivit lui Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – droguri2Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Gorj, S.C.C.O. Olt, I.P.J. Olt, B.C.C.O. Bucureşti şi S.I.P.I. Gorj au organizat o acţiune flagrantă pe raza comunei Vâlcele, judeţul Olt. Cu acest prilej, au fost identificaţi în trafic, într-un autoturism, suspecţii F.B.C., din judeţul Vâlcea, V.N.F. şi B.G.E., ultimii având domiciliul pe raza judeţului Gorj. În urma controlului efectuat, poliţiştii antidrog au descoperit în maşina acestora o cantitate de circa 40 de grame de canabis.

Canabis şi în Gorj, Olt şi Bucureşti

Daniel Tică a menţionat că s-au efectuat două descinderi domiciliare în zonă, la domiciliul altor doi membri ai grupării, ocazie cu care au fost identificaţi D.I.C. şi Ş.I.. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în locuinţele acestora, a mai fost descoperită cantitatea de 545 grame canabis: “Totodată pe 10 decembrie, au mai fost efectuate câteva percheziţii domiciliare, printre care şi una în municipiul Bucureşti, într-o cameră de cămin studenţesc, unde, locuia fără forme legale, suspectul D.F., din judeţul Gorj”. Oamenii legii au descoperit la faţa locului 12 pliculeţe cu canabis.

Poliţiştii antidrog au stabilit astfel că întreaga cantitate de canabis descoperită provine dintr-o cultură ilicită de canabis cultivată în curtea locuinţei unui membru al grupării din judeţul Olt.

Astfel, de mai multe ori, suspecţii s-au aprovizionat de aici, ulterior, vânzând drogurile la diverse persoane din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Timiş şi municipiul Bucureşti. Cei şase traficanţi şi consumatori de canabis au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj şi prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here