Tradiționala sacrificare a porcului de Crăciun, la Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița

284

În cursul zilei de joi, beneficiarii Complexului de Îngrijire și Asistență (C.Î.A.) Dobrița, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, au avut ocazia de a participa la tradiționala sacrificare a porcului de Crăciun. La eveniment au participat și reprezentanți ai DGASPC, respectiv directorul general Laurențiu Diaconescu și directorul adjunct Sorin Tonca.

Sute de suflete din centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj se bucură, în această perioadă, de spiritul sărbătorilor de iarnă.
În cursul zilei de joi, obiceiul sacrificării porcului de Crăciun a avut loc la Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița. “Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj continuă seria evenimentelor organizate cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Astăzi (n.red.: joi, 13 decembrie) am fost alături de cei 65 de beneficiari ai Complexului de Îngrijire și Asistență Dobrița pentru marcarea unui eveniment specific acestei perioade, respectiv sacrificarea unui porc, care a avut în jur de 120 de kg. Beneficiarii centrului au fost încântați și s-au bucurat de tradiționala pomană a porcului”, confirmă Laurețiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Ca de fiecare dată, și în acest an, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a reușit să le ofere beneficiarilor un program special de sărbători. Câte un porc se sacrifică, în fiecare centru subordonat instituției, iar beneficiarii susțin programe de colinde, pentru care sunt răsplătiți cu daruri dulci.
An de an, beneficiarii serviciilor sociale se bucură de spiritul sărbătorilor, chiar dacă nu sunt în familie. Acest lucru este posibil datorită implicării conducerii DGASPC și Consiliului Județean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here