Trădarea din CL Motru s-a udat cu vin liberal la barul aldistului Cojocaru

521

Consilierii trădători ai Alianței, create în CL Motru după alegerile locale de vara trecută, nu au putut să treacă peste marea victorie a aprobării noii organigrame a instituției publice fără două chefuri, organizate timp de două zile, săptămâna trecută, la barul alesului ALDE, din municipiu, Ion Cojocaru. De altfel, la petrecere au venit și negociatorii trădării, în speță liberali sau apropiați ai aleșilor în cauză, în timp ce vinul care a curs în pahare a fost oferit, cu generozitate, de către PNL. Sub aburii lui Bachus s-au trasat astfel noi strategii și mișcări politice și s-au împărțit posturile nou create de către majoritatea încropită cu trădători, din CL Motru.

După ședința de îndată, de miercuri, a Consiliului Local Motru, în care noua organigramă a primăriei a fost aprobată cu votul a doi consilieri ALDE, a unui consilier PSRo și a unui independent(respectivii trădând alianța cu PSD parafată în vara anului trecut), aleșii trădători au stabilit să o pună de câteva petreceri, pentru savurarea astfel a victoriei. O primă chefuială a avut loc chiar după ședința de CL Motru, la barul deținut de consilierul ALDE, Ion Cojocaru, în zona Mijloc a localității. Participanți au fost, conform martorilor, deținătorul locației, adică a SC COMIS SRL, Ion Cojocaru, Alin Brăiloiu-nașul consilierului ALDE respectiv, alesul Ion Popescu tot de la ALDE Motru și Raul Benga, noul administrator al Căminului Social Motru, angajat recent în urma concursului controversat pentru această instituție, respectivul fiind membru al PNL Motru.

Pretențiile lui Cojocaru
Petrecerea a fost una discretă, cei în cauză discutând la o băută ce vor cere ei apoi conducerii primăriei în schimbul “ajutorului” oferit. S-a discutat aici și despre potențialele excluderi ale consilierilor ALDE, Cojocaru dând de înțeles că în cazul în care ar avea parte de o măsură drastică, el își va găsi refugiul în fostul său partid, PNL, unde ar avea rezervată o funcție de vicepreședinte.
Mai mult, Cojocaru ar fi dat de înțeles că doar senatorul Scarlat Iriza ar putea lua o astfel de decizie cu el, asta deoarece Dian Popescu i-ar fi încurajat trădarea. Se vorbește, de altfel, în localitate că Ion Cojocaru ar viza noua funcție de administrator public al Primăriei Motru, creată prin noua organigramă, ori cea de director tehnic, știut fiind că acesta nu mai are serviciu, după ce a fost dat afară de la UEF Motru, instituție cu care s-a judecat o lungă perioadă de timp, obținând apoi mari sume de bani.
De altfel, pentru postul de administrator a fost vehiculat și numele nașului Brăiloiu, cu afacerile pe sponci, dar cu mari probleme financiare, acesta fiind unul dintre cei care a întărit liantul dintre trădătorii ALDE cu PNL Motru.
Situația lui Cojocaru și Popescu se va tranșa însă abia la jumătatea acestei săptămâni, în primă fază într-o discuție în sânul PSD Gorj și apoi a uneia PSD-ALDE Gorj, acest lucru fiind anunțat deja de către senatorul Florin Cârciumaru.

Un chef memorabil este întotdeauna următorul
Și pentru că primul chef a fost bun, dar nu îndestulător pentru petrecăreții îmbătați încă de victoria de miercuri, Cojocaru a decis să mai găzduiască, vineri, un altul, de mai mari proporții la care să fie prezenți și alți aplaudaci ai trădării. PNL-ul s-a oferit chiar să dea gratuit băutura, cetățenii surprinzând, vineri dimineața, în apropierea barului pe cumnatul primarului Gigel Jianu, adică pe salariatul Primăriei Motru Mirel Pasăre, descărcând din Dacia personală, bidoane pline cu vinul ce urma să fie consumat la marea petrecere de peste câteva ore.
Vinul liberalului Pasăre a fost descărcat la barul aldistului Cojocaru, locul unde, câteva ore mai târziu, au răspuns prezent și consilierul PSRo, Cristian Rădulescu, dar și independentul Ion Sanda, de la chef nelipsind ca șapte din cărți, Alin Brăiloiu, Ion Cojocaru. Invitații s-au mai făcut și la adresa altor lideri ai ALDE Motru și ai PNL Motru, primarul Gigel Jianu fiind invitat și el la party.
Amuzant este că, pentru a savura trădarea comună, inclusiv consilierul Rădulescu a trecut pragul cârciumii lui Cojocaru, deși cei doi s-au certat serios când ultimul era director al UEF Motru, iar primul era consilier juridic și lider de sindicat la subunitatea CE Oltenia. Cei doi au trecut însă peste vechile certuri având nu numai un interes comun, ci și faptul că Cojocaru a ajuns acum șomer, iar Rădulescu, un simplu electrician la unitatea amintită.
De altfel, lui Cojocaru i-ar face cu ochiul și funcția de director al ELCFU Motru, dar nu prea are cine să i-o ofere.

Consilierul Rădulescu se visează Șef Serviciu Cămin Social
De altfel, se pare că Rădulescu nu a trădat dezinteresat, acestuia promițându-i-se în schimbul votului oferit PNL postul de șef serviciu la Căminul Social. Locul de muncă i-ar fi suficient actualului electrician, asta deoarece se cunoaște că șeful său de partid, Ilie Petrescu, nu îl va mai tolera în PSRo Motru. Mai exact, în scurt timp, Rădulescu va fi exclus din partid, își va pierde postul de consilier local, locul său urmând să fie ocupat de următoarea din listă, Florentina Petrișor. Viitorul consilier a mai fost în CL Motru în mandatul trecut, dar din partea PP-DD.

Brăiloiu l-a convins pe independentul Sanda
Tot Alin Brăiloiu s-ar fi aflat în spatele muncii de lămurire dusă printre trădătorii, aleșii vorbind că fostul patron este cel care i-a șoptit în ureche atât consilierului independent Ion Sanda, cât și alesului de la PSRo. Lui Sanda i s-ar fi promis în schimbul trădării promovarea în funcție a nurorii sale, în prezent economist la Serviciul Financiar-Contabil al Primăriei Motru, respectiva urmând să fie pusă șef la Taxe și Impozite Locale, în locul actualului director Gădău, care ar urma să devină director economic ori chiar să obțină postul de director economic al primăriei, se discută în instituția publică.

Liberalul Pintea, negociator pentru Cojocaru!
Nu numai Sanda și Rădulescu au avut un negociator din PNL ori apropiat PNL Motru, ci și Ion Cojocaru a avut nevoie de o persoană care să îi ofere asigurări în schimbul votului oferit liberalilor. Liantul lui Cojocaru cu PNL a fost consilierul liberal Pintea, cel căruia i s-a angajat recent soția pe postul de jurist la Centrul Social Motru.
Pintea trebuie să-și ofere serviciile PNL Motru în schimbul viitorului luminos oferit consoartei sale, de aici și munca sa la urechile lui Cojocaru.
Dar până la urmă, jocul consilierului ALDE este însă condamnabil atât timp cât acesta a cerut PSD realizarea unor amendamente la proiectul legat de organigramă ca în final el să nu le voteze. Mai mult, a acceptat propunerea consilierului Pintea ca la ședința de îndată, unde au trădat cei patru, să fie președinte de ședință.
Să nu uităm a fost de acord, ca și restul trădătorilor, cu crearea celor 5 noi posturi de șefi în primărie, a unui post de auditor intern, a unui post de muncitor și cireașa de pe tort a trecerii consilierei personale Elena Vintilescu pe studii superioare, așa cum aceasta insistent, a tot cerut-o Consiliului Local Motru.

ALDE Motru, câștigat de pe urma alianței cu PSD
În schimbul Alianței cu PSD-ul din CL Motru, ALDE Motru a câștigat foarte mult. Mai exact, ALDE deține postul de director la Direcția Publică Motru, un post de cenzor și unul de membru în CA-ul acestei instituții, partidul având membri și președinți în toate cele șase comisii ale Primăriei Motru. Ion Cojocaru, în baza alianței, este membru al CA-ului Spitalului Motru și în Consiliul Director de la stadion.

Viceprimarul Cosmin Morega a atacat la Prefectura Gorj ședința de îndată a CL Motru, subliniind că aceasta nu avea caracterul de urgență stabilit de lege și ar aduce un mare prejudiciu, din punct de vedere financiar, instituției. Este vorba despre 4-5 miliarde de lei vechi anual, la fondul de salariu. Să nu mai uităm că în localitate, investițiile au fost stopate, iar altele noi nu au fost încă pornite.
Există șanse ca Prefectura Gorj să dea spre reanalizare solicitarea. Dacă i se dă dreptate viceprimarului, organigrama va trebui repusă pe ordinea de zi și ar avea șanse să nu mai treacă. De data aceasta, PSD nu se va mai încrede în asigurările date de consilierii ALDE, chiar dacă trădătorii vor mai rămâne în partid.

3 COMENTARII

 1. Articolul de mai sus necesiat cateva precizari :
  – Radulescu Cristian avut girul lui Petrescu Ilie pentru aprobarea organigramei . Astfel daca Radulescu se angajeaza in primarie sau la centrul de asistenta sociala devine incompatibil cu functia de consilier local si pe postul lui in CL intra Florentina Petrisor, nimeni alta decat amanta consielierului Coltatu C-tin, finul lui Petrescu Ilie .
  -Petrescu Ilie nu a putut vota organigrama pentru ca tocmai a primit postul de director la SICIM (Sectorul Independent de Conservare si Inchidere Mine) din cadrul CEO , desi si-a dovedit incompetenta bagand in 2016 UEF Motru in insolventa ,astfel ca prin iesirea lui Radulescu din CL isi plateste datoriile si fata de “amanta lu` finu Titi” , o mare contributoare in campania de la locale
  -Sanda Ion nu a mai putut fi santajat de Morega Cosmin ca va fi dat afara din functia de director de la scoala generala nr.2 pentru ca in 2018 iese la pensie ,asa ca acum a putut vota dupa propria constiinta ; e de notorietate ca daca ar fi depins de votul sau numirea lui Morega in functia de viceprimar, Sanda nu il vota deoarece a fost nevoit sa candideze la CL ca si independent, scos fiind de pe lista PSD de catre Morega personal. Acum doar i-a platit o polita
  -Popescu Paul a fost alaturi de Hanu cand a luat primar in Motru in 2004, iar de atunci pana anul trecut a fost cu Hanu si PSD peste tot, si in CL, l-a urmat din PRM in PSD etc. Anul trecut a fost trecut si el ca si Sanda Ion pe linie moarta, a gasit refugiul la ALDE unde a intrat consielier local iar acum i-a platit-o lui Morega
  -Cojocaru Ion a fost schimbat in 2014 de la UEF Motru din director de Ciurel iar primarul PSD Hanu, pe care Cojocaru l-a sprijinit in CL votand majoritatea proiectelor acestuia, a refuzat sa il ajute , cei doi certandu-se la cutite. Desi politic au colaborat in 2016, acum si-a platit si el politele PSD-ului.
  -Morega a pierdut la acea sedinta de CL in care s-a votat organigrama nu doar majoritatea ,ci si sprijinul PSD. Desi a fost lasat sa isi faca lista de CL cum a vrut, desi a fost sprijinit de toti PSDistii pusi in functii in Motru, a pierdut primaria in favoarea lui Jianu . Oamenii promovati de Morega sunt de o calitate jalnica, iar ce se intampla acum in Motru este doar o reglare de conturi intre vechii psd-isti ai lui Hanu si cei care se viseaza “lupii tineri” ai PSD , in fapt o haita de caini jegariti pe care Hanu i-a mirosit ca vor sa il debarce de la sefia PSD Motru.

  • Dar haita penelista din consiliul local si din primărie nu o vezi ?
   Pintea cel care a aranjat concursul de jurist pt incompetenta de nevastasa cu nota 5 la proba scrisă, Jianu care angajează pilele PNL, posturi aranjate de gască PNL…nu observi ?
   Vintileasca consiliera lui Jianu este competentă ? Nu . Cât despre Sanda, Popescu, Cojocaru știe tot orașul ce persoane jalnice sunt. Ce a făcut competentul de Jianu , pardon incompetentul de Jianu pt cetățenii orașului Motru ? Câte posturi a infințat de când este primar pt cetățenii orașului ? Nimic. Parcul industrial unde este? Minciuna cu care a câștigat primăria ? Jianu împreună cu haita ce îl înconjoară înfințează posturi de șefii pentru clientela personala si PNL. In sfidarea cetățenilor fara pic de rușine înfințează posturi de șefii pt apropiații lui plătite din impozitele si taxele plătite de cetateni, in timp ce, cetățenii orașului nu au locuri de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here