Tractoare româneşti în Egipt

395
Egipteanul Atef el Said Abdel Aziz el Keleni a cumpărat de la Flavus Investiţii, compania care deţine activele fostei Uzine Tractorul Braşov (UTB), licenţa pentru a produce, exclusiv pentru piaţa egipteană, un model de tractor al UTB ce datează din 1965. Acum este asaltat de cereri din partea Egiptului, care vrea în continuare exact acest model, cu care s-au obişnuit de peste patru decenii, scrie Adevărul.

Atef a văzut dispariţia producătorului de stat braşovean drept o oportunitate şi încearcă acum să producă, la o scară mai mică, tractoare pe cont propriu. Firma Crystal Grand, creată în acest scop, lucrează acum la un contract de 9 milioane de euro, pentru livrarea a 600 de tractoare către firma egipteană Crystal 2003.
Investitorul egiptean nu are pentru moment o fabrică proprie. Cumpără jumătate din componentele necesare tractorului din România, iar restul le importă. Le pune la dispoziţia Subansamble Auto Sfântu Gheorghe, care face transmisia tractorului. Apoi, Roman Braşov face asamblarea motorului şi, în final, asamblarea tractorului. În acest fel a fost realizat primul lot, de 25 de tractoare, şi speră să livreze încă 75 de tractoare până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here