Tot mai puține viroze și pneumonii

223

În ultima săptămână, s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonii. Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, dacă la raportarea anterioară erau 1.011 gorjeni diagnosticați cu viroză și 577 cu pneumonie, la cea mai recentă raportare erau 934 cazuri de viroză și 551 de pneumonie.

Statistic vorbind, numărul persoanelor diagnosticate cu viroze și pneumonie este în scădere, de la o săptămână la alta. “În ultima săptămână au fost raportate 934 cazuri de viroze și 551 de pneumonie, iar cu o săptămână în urmă erau 1.011 cazuri de viroze și 577 cazuri de pneumonie. Cei mai afectați au fost copiii, în rândul lor înregistrându-se cele mai numeroase cazuri”, confirmă Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Sfaturile medicilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here