Tot ce trebuie să știi despre cureaua de distribuție

1431

Multe dintre autoturismele existente la ora actuală dispun de două sau mai multe curele care, la rândul lor, vor necesita să fie înlocuite mai devreme sau mai târziu. Prima dintre aceasta joacă un rol esențial în antrenarea alternatorului și a compresorului de aer din motorul mașinii tale. Cea de-a doua reprezintă cureaua de distribuție a cărei defecțiune poate genera probleme serioase în ceea ce privește buna funcționare a autoturismului tău. Spre exemplu, în cazul în care aceasta se defectează, motorul se va opri. Din acest motiv, este foarte important să înlocuim curelele de distribuție în conformitate cu intervalele menționate de service-urile auto specializate sau de producătorul autoturismului. În general, înlocuirea curelei ar trebui să se facă la fiecare 100.000 de km parcurși, însă această valoare poate varia. Rămâi alături de noi și descoperă tot ceea ce trebuie să știi despre cureaua de distribuție!

  1. Ce se întâmplă atunci când cureaua de distribuție este înlocuită?

Potrivit specialiștilor, în momentul în care schimbăm cureaua de distribuție este indicat să înlocuim și restul componentelor necesare. Vorbim aici despre scripete și despre pompa de apă, întrucât acestea dispun de piese portabile, precum rulmenții, care se pot defecta. Întregul sistem de distribuție va putea fi readus la starea ideală, de fiecare dată când schimbăm nu doar cureaua de distribuție, ci și întinzătorul.

Imagini cu cureaua de distributie luate de la topautopiese.ro

  1. Care sunt indiciile potrivit cărora cureaua de distribuție ar trebui să fie locuită?

De cele mai multe ori, indiciile sunt destul de evidente. Chiar dacă nu indică faptul că defecțiunea ar putea veni de la cureaua de distribuție, acestea subliniază faptul că mașina ar trebui să ajungă la un service auto specializat. Printre cele mai comune se numără:

  • Mașina nu pornește – pe lângă multe alte motive care ar putea genera acest lucru, inclusiv problemele existente la nivelul curelei de distribuție ar putea face ca mașina ta să nu pornească. De aceea, este important să verifici acest element, întrucât o ruptură la nivelul curele de distribuție ar putea conduce la o compresie între părțile motorului;
  • Scurgeri de ulei – acest lucru poate să apară ca urmare a faptului că pompa de ulei și garniturile nu mai pot păstra uleiul în interior. În același timp, scurgerile pot fi cauzate de defecțiunea nivelurile de distribuție;
  • Numărul ridicat de kilometri – nu este un secret faptul că vehiculul pe care îl conduci ar trebui să aibă parte de o nouă curea de distribuție în conformitate cu recomandările expuse de către producătorul autoturismului.

Tocmai din acest motiv, este esențial să cunoști totul despre cureaua de distribuție a autoturismului tău, astfel încât să te pregătești din timp pentru toate situațiile neprevăzute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here