Topul liceelor și școlilor gimnaziale din Gorj

1096

Portalul admitereliceu.ro a realizat un top al liceelor și școlilor gimnaziale  din județ, top ce plasează Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” și  Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu pe primele locuri.

Topul școlilor gimnaziale din Gorj a fost realizat calculându-se media aritmetică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din școlile respective. Pe primele zece locuri s-au clasat: Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, cu o medie de admitere de 8,95, Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, cu media 8,87, Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu, cu media 8,45, Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, cu media 8,20, Școala Gimnazială “Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, cu media 8,17, Liceul Tehnologic Turceni, cu media 8,05, Liceul Teologic Târgu-Jiu, cu media 8,02, Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, cu media 7,96, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, cu media 7,95, și Școala Gimnazială “Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu, cu media 7,91. Pe ultimele locuri în topul școlilor gimnaziale din Gorj s-au clasat Școala Gimnazială Padeș (media 5,40), Școala Gimnazială Celei, Tismana (media 5,33), Școla Gimnazială Nr. 1 Valea, Bolboși (media 5,30) și Școala Gimnazială Motru-Sec, Padeș (media 4,81).

LTV CURTEColegiul Național “Ecaterina Teodoroiu”, pe primul loc în topul liceelor
În ceea ce privește topul liceelor din Gorj pe anul 2014, acesta a fost realizat prin ponderarea următoarelor medii din fiecare liceu: media de admitere (50%), media de la examenul de BAC (40%) și media rezultatelor obținute la olimpiade (10%). Pe primul loc în acest top s-a clasat Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, cu un scor total de 8,87, urmat de Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, cu un scor total de 8,40, și Colegiul Național “George Coșbuc” Motru, cu un scor total de 8,28. Pe locul patru se situează Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu (8,27), pe locul cinci Colegiul Comercial ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu (7,79), pe locul șase Liceul Teoretic Novaci (6,98), pe locul șapte Liceul Tehnologic Turceni (6,91), pe locul opt Liceul Teologic Târgu-Jiu (6,88), pe locul nouă Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu (6,84) iar pe locul zece Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești (6,83). Pe ultimele locuri în topul liceelor din Gorj se situează Liceul Tehnologic Tismana, cu un scor total de 5,05, Colegiul Auto ”Traian Vuia”, cu un scor total de 4,87, și Liceul Tehnologic Bîrsești, cu un scor total de 4,69.

Patru licee din Gorj, în top 100
Patru licee din județul Gorj se regăsesc și în topul celor mai bune 100 licee din țară, realizat tot de portalul admitereliceu.ro. Este vorba de Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” (locul 24), Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” (locul 73), Colegiul Național „George Coșbuc” Motru (locul 90) și Colegiul Național „Spiru Haret” (locul 93). Primul loc în acest top i-a revenit Colegiului Național ”Sfântul Sava„ din București, care a obținut un scor total de 9,35.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here