Top 3 cele mai bune materiale pentru hăinuțele copiilor

395

Fie că ne referim la pijamale pentru copii, la body-uri pentru bebe sau la costume, rochițe sau fustițe, materialele din care sunt confecționate hainele pe care le alegem pentru copiii noștri joacă un rol extrem de important pentru confortul lor și pentru sănătatea pielii copiilor. În materialul de față te ajutăm să înțelegi care sunt cele mai bune trei țesături folosite pentru a confecționa hăinuțele copiilor.

De ce sunt importante materialele?

Înainte să trecem la materialele despre care aminteam mai sus, e important să înțelegem de ce este necesar să avem o atenție sporită în ceea ce privește țesăturile din care sunt confecționate hăinuțele pentru copii. În primul rând, materialele de calitate îi asigură copilului tot confortul de care are nevoie, nu îl expune bolilor de piele și sunt rezistente în timp. Nu în al doilea rând, materialele de calitate, fie că ne referim la fustițe, rochițe, pijamale pentru copii sau la orice alt tip de articol vestimentar sunt sigure și le asigură confortul termic de care au nevoie, atât în timpul sezonului cald, cât și în timpul sezonului rece.

Top 3 cele mai bune materiale pentru hăinuțele copiilor

Acum, că este mult mai clar de ce este important să alegem țesături de calitate pentru copiii noștri, hai să vedem și care sunt cele mai recomandate materiale către care ar trebui să te îndrepți atunci când alegi hăinuțele pentru copilul tău, fie ele costumașe, trening, rochițe, pijamale pentru copii, tricouri, body bebelusi etc.

  1. Bumbacul

Unul dintre cele mai sigure și calitative materiale din care sunt confecționate hainele pentru copii este bumbacul. Acesta este extrem de prietenos cu pielea copilului, permițându-i să respire și să se ventileze și absorbind excesul de transpirație. Mai mult, bumbacul este extrem de ușor de întreținut, nu este o țesătură care permite dezvoltarea alergiilor și este recomandat pentru orice fel de articol vestimentar ai dori să alegi pentru copilul tău, fie că ne referim la pijamale pentru copii, tricouri, pantaloni sau orice alte lucrușoare ai avea în vedere. Un aspect la care trebuie să fii atent atunci când alegi hainuțele este acela de a verifica dacă pe etichetă este trecută informația bumbac sută la sută. În cazul în care hăinuța respectivă conține și un procent ridicat de material sintetic, îți recomandăm să te îndrepți către un articol nu conține deloc material sintetic sau care are un procent extrem de scăzut.

  1. Lâna

La fel ca și bumbacul, lâna este un material textil natural, indicat mai ales pentru hăinuțele destinate pentru a fi purtate iarna deoarece oferă o protecție termică ridicată. Aici însă trebuie să ai grijă ca pielea copilului tău să nu aibă cumva probleme cu acest material care poate să producă iritații sau alergii, în cazul în care copilul tău are o sensibilitate față de acest material. Chiar dacă lâna oferă o bună încălzire și izolare, aceasta nu produce supraîncălzire sau transpirație, așa că poți să cumperi liniștit haine confecționate din lână pentru copilul tău.

  1. Inul

Și inul este tot o țesătură naturală, așa că este extrem de recomandat pentru hainele copilului tău. Fustițele, rochițele, pantalonașii sau pijamalele pentru copii confecționate din in sunt sigure pentru sănătatea copilului tău și pentru ținutele pe care acesta le poartă în timpul sezonului cald și mai ales vara. De ce? Pentru că, la fel ca și bumbacul, inul permite o bună ventilație a pielii și este un material care absoarbe foarte bine și foarte repede umiditatea. Mai mult, se simte răcoros pe corp și le oferă copiilor o senzație de confort și o bunăstare generală. Mai mult, inul este și un material care oferă și protecție solară și este și extrem de rezistent în timp, așa că ai toate motivele să îl alegi pentru outfit-urile copilului tău.

Acum, că știi care sunt cele mai bune materiale recomandate pentru hăinuțele copilului tău, nu îți rămâne decât să îți îmbogățești lista de cumpărături și să treci la acțiune. Spor la treabă!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here