Tone de stânci, prăvălite pe Defileul Jiului

387

Participanţii la trafic, care intenţionează să se deplaseze pe ruta Bumbeşti-Jiu – Petroşani, trebuie să circule cu prudenţă. În dreptul kilometrului 103, între Meri şi Lainici au căzut pe asfalt câteva tone de stâncă. Drumarii acţionează pentru curăţarea asfaltului, traficul rutier desfăşurându-se pe o singură bandă.

Un eveniment nedorit s-a produs pe DN 66, la kilometrul 103, între Meri şi Lainici. Mai multe stânci s-au prăvălit pe asfalt, traficul rutier fiind îngreunat. Drumarii s-au apucat de treabă imediat, acţionându-se pentru curăţarea drumului. caderi stanca pe DefileuDin fericire nu au existat victime. „O să se intervină cu un utilaj special pentru a curăţa versantul de roca alterată şi este riscul să cadă mult mai mult. Căderile de stâncă sunt la kilometrul 103, între Meri şi Lainici; se circulă doar pe o bandă, dirijat cu piloţi de trafic. Se vor monta semafoare şi parapeţi de beton”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.
Potrivit aceleiaşi surse, stâncile căzute pe DN 66 au între 2 şi 4 tone, însă există riscul să se prăvălească pe asfalt una mult mai mare, de aproximativ 20 de tone – după aproximările drumarilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here