Tone de sare şi nisip pentru viitoarele ninsori

153

Utilaj de deszapezire Urban ServConducerea Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) pregăteşte în această perioadă drumurile din administrare pentru sezonul de iarnă, având în administrare 380 de kilometri de drumuri naţionale în judeţul nostru.

Pe toate drumurile din administrare, SDN Târgu-Jiu a efectuat pentru punerea în ordine a drumurilor un număr de 10.200 de metri pătraţi de reparaţii asfaltice. „Pentru asigurarea viabilităţii pe timp de iarnă, angajaţii SDN Târgu-Jiu îşi vor desfăşura activitatea de deszăpezire prin cele şase baze de deszăpezire, organizate la nivelul districtelor din subordine, şi a cinci puncte de sprijin, cu auto-utilajele din propriul parc auto, precum şi alte câteva închiriate”, a declarat Ion Dina, şef secţie Secţia Drumuri Naţionale Gorj. În această iarnă, efectivele SDN vor interveni pe drumurile naţionale din judeţul nostru cu un număr total de 53 de utilaje, din care 20 autobasculante, 10 autoîncărcătoare, un unimog echipat, o autofreză,alte trei autoîncărcătoare şi 18 unimog-uri U 400-U600 echipate.

13.000 de tone de antiderapant

Pentru deszăpezirea pe timpul iernii 2010-2011, SDN Târgu-Jiu are prevăzută aprovizionarea a 7.873 de tone de nisip şi 5.320 de tone de sare, până la această dată aprovizionându-se 3.9.29 de tone de nisip şi 1.087 de tone de sare, repartizate pe bazele de deszăpezire. Bazei de deszăpezire de la Bâlteni îi vor fi aferente în această iarnă 800 de tone de nisip şi tot atâtea de sare, celei de la Meri fiindu-i alocate 1.000 de tone de nisip şi 800 de tone de sare. Baza de la Târgu-Jiu are aferente cantităţi de 1.450 de tone de nisip şi 1.200 de sare. Şi la Bengeşti va exista o bază de deszăpezire înfiinţată de conducerea SDN Târgu-Jiu, unde vor fi alocate 900 de tone de nisip şi 950 de tone de sare. Baza de deszăpezire de la Licurici va folosi în această iarnă circa 740 de tone de sare şi 840 de nisip, iar cea de la Baia de Aramă va avea alocate câte 400 de tone de nisip şi de sare.

Drumurile judeţene, neuitate

Consiliul Judeţean Gorj se va preocupa de asemenea, de buna circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile judeţene, care se află în administrarea instituţiei. Astfel, pentru activitatea de deszăpezire, Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) are în dotare 17 autobasculante, 18 tractoare, cinci buldozere, trei autogredere, şapte utilaje pentru răspândirea materialului antiderapant, o autofreză, şase încărcătoare, opt mijloace de transport pentru muncitori. Conform caietului de sarcini ataşat de către Consiliul Judeţean Gorj la Acordul cadru „Lucrări şi servicii de reparare şi întreţinere drumui judeţene iarnă-vară 2011-2015”, pentru iarna 2011-2012 este necesară aprovizionarea cantităţii a 8.000 metri cubi şi a 2.000 tone de sare. Până în prezent, nisipul necesar se află în bazele de producţie în procent de 100%, iar procesul de aprovizionare cu sare este în derulare, până în prezent în stocuri aflându-se aproape 20% din cantitatea totală necesară estimată.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here