Tone de făină albă şi mălai, oprite de la vânzare

248

FainaComisarii gorjeni ai Protecţiei Consumatorului au oprit de la comercializare 6.000 de kilograme de mălai şi făină albă pentru deficienţe la ambalare. Produsele vor fi scoase din nou pe rafturile supermarket-urilor după ce vor trece din nou prin mâinile ambalatorilor din ţară.

În această perioadă, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj efectuează acţiune de control la bunurile alimentare din supermarket-urile din judeţ şi lanţurile de magazine. „Noi verificăm încadrarea produselor în cantitatea netă declarată, respectiv dacă se respectă gramajul la produsele preambalate. În primă fază, am avut în atenţie făina de mălai şi făina albă, urmând să avem controale şi pe zahăr şi orez”, a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.

8 agenţi verificaţi

În cadrul tematicii produselor preambalate, cu precădere la categoriile făină albă şi mălai au fost verificaţi un număr de opt agenţi economici din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, şi din oraşul Rovinari. Valoarea totală a amenzilor aplicate de comisarii Protecţiei Consumatorului a fost de 18.000 de lei. În urma verificărilor au fost oprite temporar de la vânzare şase tone de mălai şi făină albă. „Aceste produse şi cantităţi urmează să fie trimise înapoi la ambalatori pentru a fi reambalate şi abia apoi expuse din nou la comercializare”, a precizat Mihaela Răducan.

Aceasta a spus că în zilele următoare supuse verificărilor tot pe aceeaşi tematică vor fi şi zahărul şi orezul din magazine şi asta în urma numeroaselor deficienţe întâlnite la primele produse controlate.

Saloanele de coafură, amendate

Alte amenzi aplicat de comisarii CJPC Gorj au fost pentru 10 firme cu profil de activitate de coafură, cosmetică, îngrijire personală. Astfel, au fost verificate 15 saloane de estetică şi igienă personală din municipiul Târgu-Jiu, iar zece dintre acestea au fost sancţionate, valoarea totală a amenzilor fiind de 15.000 de lei. „Printre deficienţele constatate de noi s-au numărat neafişarea listei de tarife sau afişarea acesteia într-un loc puţin vizibil, neexistenţa unor informaţii referitoare la produsele utilizate, iar în unele saloane verificate, fumatul şi consumul de tutun era permis. Vom avea grijă ca săptămâna viitoare să continuăm tematica prestărilor de servicii în domeniile de estetică şi igienă personală şi corporală în municipiul Motru şi în oraşul Rovinari”, a declarat şefa CJPC Gorj, Mihaela Răducan.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here