Tone de azotat de amoniu, depozitate necorespunzător. Poliția a întocmit dosar penal!

463

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat, joi, verificări pe linia respectării prevederilor OUG 195/2005, privind protecţia mediului.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în comuna Țânțăreni, ocazie cu care au stabilit că administratorul societății, un bărbat de 52 de ani, a achiziționat în luna martie 2021, cantitatea de 24 tone azotat de amoniu (îngrășământ chimic), pe care ar fi depozitat-o în locuri neprotejate și necorespunzătoare, într-un container metalic, amplasat în punctul de lucru unde se comercializează carburanți auto.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9,8 tone azotat de amoniu, care a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi transferată de îndată într-un depozit al societății care respectă condițiile de siguranță.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here