Tomograful de la Spitalul 700, sub lupa unei comisii din Craiova

107

spital 700O comisie de la Craiova a venit, ieri, la Târgu-Jiu pentru a analiza tomograful instalat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (Spital 700), în vederea autorizării acestuia. După ce va fi dată autorizaţia, tomograful va fi pus în funcţiune.

Adus la Spitalul 700 în toamna anului trecut, noul tomograf ar fi trebuit să fie pus în funcţiune până acum. Din păcate, din cauza birocraţiei s-a întârziat puţin momentul inaugurării aparatului. Totuşi, cel mai probabil în următoarea perioadă această problemă va fi rezolvată. “Chiar astăzi (n.red.: 21 februarie) o comisie de la Craiova s-a prezentat la spitalul nostru în vederea autorizării tomografului. Membrii comisiei au făcut analize la faţa locului şi urmează să se pronunţe în privinţa autorizării”, a menţionat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Tomograful de la 700, un beneficiu pentru pacienţi

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a făcut demersuri pentru ca noul tomograf să devină funcţional cât mai curând, însă toate eforturile s-au izbit de formalităţi birocratice, care au avut drept efect întârzierea inaugurării acestuia. Pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu existenţa acestui nou tomograf înseamnă enorm. Vechiul tomograf, care se află la clădirea de pe Tudor, se defecta frecvent, iar până la remedierea problemei pacienţii fie aşteptau, fie erau nevoiţi să caute soluţii în alte spitale. De aceea, această investiţie este cu atât mai apreciată cu cât era mai mult decât necesară pentru un spital judeţean de urgenţă. Ea nu ar fi fost posibilă fără implicarea Consiliului Judeţean Gorj, care împreună cu Ministerul Sănătăţii a făcut posibilă aducerea noului tomograf la Spitalul 700.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here