Tomograful de la Spitalul 700, aproape de inaugurare

153

Computerul tomograf instalat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (clădirea Spital 700) va fi inaugurat săptămâna viitoare. La ora actuală se lucrează la finalizarea amenajării holului aferent Compartimentului de Imagistică. Reprezentanţii SJU Târgu-Jiu spun că după darea în folosinţă a tomografului vor putea fi făcute aproximativ 30 de tomografii.

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu vor avea la dispoziţie un Compartiment de Imagistică utilat cu tot ce trebuie. Pentru ca acest compartiment să fie complet era nevoie de punerea în funcţiune a noului computer tomograf. Conducerea SJU Târgu-Jiu precizează că inaugurarea acestuia va avea loc săptămâna viitoare. „Suntem pe final cu lucrările de reparaţie capitală a holului unde va fi concentrată toată imagistica, adică: tomografie computerizată, RMN, radiologie clasică, urmând ca săptămâna viitoare să facem o inaugurare a acestui compartiment, care se va numi Compartimentul de Imagistică al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, menţionează Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Tomograf ultramodern
Achiziţionarea tomografului a fost posibilă datorită Consiliului Judeţean Gorj, care a susţinut investiţia. Astfel, prin sprijinul acordat, odată cu punerea în funcţiune a computerului tomograf va fi posibilă realizarea a 30 de tomografii pe zi. „Compartimentul de Imagistică are un tomograf nou, ultramodern, care face aproximativ 30 de tomografii pe zi, ceea ce este o valoare foarte mare; dar contează foarte mult acurateţea aparatului, fiind unul de ultimă generaţie, aproape, adică este unul destul de performant. Greutatea pacientului nu mai contează”, explică Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Cât priveşte garanţia funcţionării CT – ului, directorul SJU spune că nu are emoţii, fiind convins că totul va fi în regulă, mai ales că au fost făcute toate testele necesare. „Aparatul a funcţionat în probe şi totul a fost bine. Acum finalizăm lucrările de reabilitare a spaţiilor conexe camerelor de tomografie şi de RMN şi să întregim Compartimentul de Imagistică, aşa cum este în marile clinici”, mărturiseşte managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here