Tomograful de la Spitalul 700 a fost inaugurat

231

La sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au inaugurat noul Computer Tomograf (CT), instalat în clădirea Spitalului 700. Investiţia se ridică la peste 14 miliarde, contribuţia CJ Gorj fiind de două miliarde şi jumătate. De investigaţii la acest tomograf vor beneficia în primul rând pacienţii Spitalului 700 şi cei de la Pasarelă, dar şi bolnavii din unităţile sanitare care nu sunt dotate cu un astfel de aparat.

Veşti bune pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Vineri, 13 iulie, a fost inaugurat cel mai performant tomograf din judeţul nostru. Acesta este instalat şi funcţionează în clădirea Spitalului 700. Inaugurarea oficială s-a făcut conform cutumelor, în prezenţa preoţilor, care au sfinţit investiţia, dar şi autorităţilor locale şi conducerii spitalului, care au tăiat panglica inaugurală. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a arătat mulţumit de realizarea acestui obiectiv şi a menţionat că investiţiile în sănătate nu se vor opri aici. „Medicii de pe secţia de specialitate sunt fericiţi, dar sunt convins că întreg colectivul de cadre medicale cu studii superioare şi medii se bucură de acest lucru. Cel mai important lucru este că tomograful este pentru pacienţi; probabil le-am luat drumul din picioare de la Craiova, de la Petroşani, şi vor veni aici. Sunt multe de făcut; departe de noi gândul să spunem că sunt puse lucrurile la punct. Aşa cum au fost, câte un plus de valoare adăugat nu se vede la ora actuală, însă sperăm ca după vremuri grele să fie şi vremuri mai bune, să ne hotărâm cu toţii să aducem vremurile mai bune la noi acasă, iar în sănătate trebuie să învestim mult mai mult, întrucât medicii nu pot să muncească pe degeaba; ei trebuie să fie plătiţi la valoarea adevărată, astfel încât ei să nu plece, ci să rămână acasă. Acestea sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească sistemul în perioada imediat următoare”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Stănculete: „Acest tomograf a completat o mare lipsă”
Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a spus că darea în folosinţă a noului CT este o investiţie deosebit de importantă. „Este finalul investiţiilor mari pe care le-am făcut în timpul mandatului nostru. Tomograful este ultima mare investiţie, pe care împreună cu Consiliul Judeţean am făcut-o la Târgu-Jiu. Cred că ne-am completat o mare lipsă prin acest tomograf de mare performanţă şi dorim ca şi în continuare investiţiile care vor veni să fie la aceeaşi înălţime. Tomograful a costat 14 miliarde şi jumătate, dintre care contribuţia Consiliului Judeţean a fost două miliarde şi jumătate. Aici nu a fost tomograf niciodată; a fost şi este tomograf în clădirea de pe Tudor. Acest tomograf nou este unul dintre cele mai performante care sunt pe piaţă, acum, în ţară. Investiţia este extraordinar de importantă, dar mai importantă va fi dacă se va corela cu mutarea Unităţii de Primiri – Urgenţe şi o adevărată reformă în sistemul medical din Târgu-Jiu”, a precizat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Şi şefa secţiei Radiologie a subliniat importanţa acestei investiţii, Ioana Mitrulescu precizând: „acest tomograf completează diagnosticul imagistic în întregime şi pentru Spitalul 700. Cred că este un câştig şi din punct de vedere al calităţii aparatului faţă de celălalt pentru că este firesc să avanseze pe piaţă tot felul de aparate mai performante, inclusiv din punct de vedere material pentru spital, deoarece pacienţii care necesită această investigaţie vor fi investigaţi aici. Vreau să cred că va exista o bună colaborare între colegii de la Radiologie şi colectivul tuturor secţiilor pentru diagnosticul pacientului”.

Noul CT, la dispoziţia pacienţilor
Pacienţii Spitalului 700, dar şi cei de la Pasarelă, sau cei care vin în Ambulatoriul de specialitate vor putea beneficia de investigaţii efectuate la noul CT. „De acest aparat, la momentul actual vor beneficia atât pacienţii din acest spital cât şi cei de la Pasarelă, care mergeau înainte pe Tudor. Având în vedere că acest aparat este mai nou, am hotărât ca pacienţii din secţiile de la Pasarelă să se adreseze aici, iar cel de pe Tudor să rămână pentru pacienţii de acolo. Cred că se va încerca şi încheierea unui contract şi pentru pacienţii din Ambulatoriu de specialitate, în limitele fondurilor de la CAS. Am înţeles că acest lucru ar putea fi posibil din luna august. De asemenea, vor benefica pacienţii din întreg judeţul; am făcut o adresă către spital de a se încheia un contract cu unităţile sanitare din judeţ care nu au aparat şi, contracost, s-au stabilit nişte preţuri având ca şi etalon şi alte unităţi”, Ioana Mitrulescu, medic şef Laborator Radiologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Tomograful de la Spitalul 700 completează Compartimentul de Imagistică, care este dotat, acum, cu tot ce trebuie. Fondurile pentru acest aparat au provenit de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here