Tomograf performant, la Spitalul Orăşenesc Rovinari

518

În prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a mai multor cadre medicale şi a mass-mediei, noul Computer Tomograf al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” a fost oficial inaugurat, în cursul zilei de joi. Potrivit specialiştilor, acest aparat este unul performant, suportând o greutate de 130 kilograme. Noile servicii de imagistică ale unităţii spitaliceşti rovinărene vor fi prinse în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, astfel că pacienţii vor fi scutiţi de la plata investigaţiilor.

Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari şi-a extins serviciile. De joi, la acest spital funcţionează un Computer Tomograf performant. Inaugurarea aparatului s-a făcut în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, panglica inaugurală fiind tăiată de primarul Dorin Filip şi prefectul Claudiu Teodorescu. „Este o investiţie utilă şi, totodată, o investiţie foarte serioasă pentru oraşul Rovinari şi pentru judeţul Gorj. Mă bucură ca deja putem să dăm câteva modele de bună practică în ceea ce priveşte parteneriatul public-privat, pentru că este o soluţie de dezvoltare a judeţului în domeniul sănătăţii, cât şi în celelalte domenii. Pe viitor sper să avem mai multe iniţiative de acest gen. Sănătatea, alături de crearea de locuri de muncă şi de respectarea legalităţii sunt principalele trei obiective ale programului de guvernare, iar autorităţile de aici au dat dovadă de deschidere”, a declarat prefectul Claudiu Teodorescu.

Parteneriat public-privat în beneficiul comunităţii
Dotarea unităţii spitaliceşti rovinărene cu acest Computer Tomograf s-a făcut în cadrul unui parteneriat public privat. „Am găsit foarte multă deschidere aici şi mă refer la reprezentanţii medicali ai spitalului, cât şi de oficialităţile din zonă, care au fost extrem de receptive şi am considerat că există posibilitatea să dezvoltăm proiecte împreună. Cunoscând competiţia locală, vă spun că este un aparat care oferă facilităţi suplimentare, care poate să asigure investigaţii şi pentru obezi, pacienţi supraponderali, care au greutatea peste 130 kilograme.
Este un proiect de deschidere, în care am folosit foarte multă energie şi îmi doresc să fie de succes. Pe viitor, există direcţii în care vrem să ne dezvoltăm, dar nu le-aş anunţa acum pentru că sunt în stadiu de proiect şi nu sunt certitudine”, a menţionat dr. Emilian Anghel, manager. Cât priveşte costurile investigaţiilor efectuate cu acest aparat, Anghel a precizat: „costurile investigaţiilor vor fi aliniate la costurile pieţei; există şanse reale să avem contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, drept pentru care investigaţiile vor fi subvenţionate”.
Conducerea spitalului apreciază implicarea autorităţilor locale în realizarea acestei investiţii, cu atât mai mult cu cât un computer tomograf era mai mult decât necesar, fiind singurul din zonă. „Pentru mine această întâlnire are o dublă semnificaţie: sentimentală şi reală. Sentimentală prin faptul că spitalul are în grijă comunitatea, cetăţenii, oamenii, dar şi pentru că autorităţile locale reprezentate prin Consiliul Local, Primăria Rovinari – prin primarul Dorin Filip, se implică prin grija pentru sănătatea cetăţenilor. Pe de altă parte, evenimentul are şi o semnificaţie reală, prin faptul că acest aparat este acum, aici, şi va face parte din arsenalul diagnostic al spitalului, fiind o verigă importantă în realizarea unui lanţ informatic al diagnosticului imagistic”, a mărturisit Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here