Toate structurile din IPJ Gorj, verificate de IGPR, după arestarea polițiștilor SAS

2881
  • Lovit animalic de ”oamenii legii”, în timp ce era legat cu mâinile la spate

Cazul Dodoi. Patru polițiști din SAS al IPJ Gorj sunt arestați pentru 30 de zile după ce aproape că au omorât în bătaie un bărbat de 41 de ani din Novaci, acuzat de ultraj. Ei sunt acuzați de tortură și tentativă de omor.

Controlul cerut vineri, în acest caz, de ministrul Lucian Bode la IPJ Gorj, în care va fi verificată conducerea inspectoratului plus toate structurile din subordine, începe cel mai probabil astăzi.

„Am solicitat şefului Poliţiei Române să trimită Corpul de control al IGPR pentru a verifica actul de management de la IPJ Gorj, modul în care au planificat misiunile şi modul în care se achită de obligaţiile de serviciu toate structurile din IPJ Gorj”, a declarat, vineri, ministrul de Interne.
Iată și concluziile procurorilor din Gorj:

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2022, orele 22:00, a patru suspecţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, faptă prevăzută de art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal şi tortură, faptă prevăzută de art. 282 alin. 1 lit. a Cod penal.

Se reţine de procuror că în seara zilei de 20.05.2022, în intervalul orar 21:00 – 23:00, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în calitate de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Gorj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, alcătuind o echipă de intervenţie, având-o în custodie pe persoana vătămată, cercetată la momentul respectiv în calitate de făptuitor, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 şi 4 Cod penal, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, au fost solicitaţi să acorde sprijin lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci şi însărcinaţi să asigure escorta persoanei vătămate.

Se arată că deşi nu s-au confruntat cu o opoziţie a victimei, atât în autospeciala aparţinând M.A.I., cât şi în incinta sediului Poliţiei Oraşului Novaci, suspecţii au exercitat acte de violenţă asupra acesteia, în timp ce se afla încătuşată cu mâinile la spate, lovind-o cu intensitate deosebită cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfa, atât în zone vitale, respectiv ficat, torace, splină, coaste, cât şi la nivelul braţelor şi spatelui, producându-i multiple fracturi şi rupturi ale organelor interne, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.

Se mai reţine de procuror că în exercitarea actelor de violenţă suspecţii au urmărit să producă persoanei vătămate suferinţe fizice de o mare intensitate în scopul obţinerii de informaţii de la aceasta, respectiv pentru a afla locul în care persoana vătămată ascunsese autoturismul implicat în săvârşirea infracţiunii de ultraj, având în vedere că persoana vătămată condusese anterior lucrătorii de poliţie în alte locaţii decât cea reală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

3 COMENTARII

  1. Am întâlnit si polițiștii corecti, dar in mare parte cei din IPJ sunt corupți si inchid ochii si intorc curul la orice tentativa de ultraj fac cei grei… brusc se gasesc foarte curajoși cand vine vorba de oameni obișnuiți de rand. Legea e Lege… ptr. ei.
    Mama voastra de jigodii! La puscarie cu voi coruptiilor. Incepand cu sefii lor, inclusiv politia locala. Mafiotii din Gorj ii au pe speed dial… Nu se va schimba nimic!

  2. Si va mai mirati ca soldatii rusi fac ce fac prin Ucraina? Astia, arestatii de la SAS si probabil ca majoritatea celor din SAS – Politie, credeti ca s-ar comporta altfel daca ar fi in locul soldatilor rusi? Fiti sigur ca nu! Violuri, jafuri, tortura, crime! Bestii! Oare cum sunt educati si instruiti? De catre cine? De unii tot ca ei dar gradati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here