Toate pârtiile de schi funcționează la Rânca

301

În cursul acestei săptămâni a nins în zona montană, la Rânca depunându-se un strat nou de zăpadă, ce măsoară peste 20 de centimetri. Toate pârtiile din stațiune au fost amenajate, astfel că în weekend se așteaptă să ajungă mii de turiști la Rânca. Zece salvatori montani vor fi prezenți aici pentru a interveni prompt la eventualele solicitări.

Stațiunea montană Rânca atrage turiștii ca un adevărat magnet. Pentru că elevii sunt în vacanță, în cursul acestei săptămâni, Rânca a fost plină, iar în weekend se așteaptă să fie cu adevărat aglomerat la munte, dat fiind faptul că a mai nins și vor funcționa toate pârtiile din centrul stațiunii. “A nins peste 20 de centimetri, toate pârtiile au fost amenajate cu mașina de bătut zăpada și, dacă astăzi merg doar M1 și Junior, în weekend vor funcționa și restul pârtiilor din centrul stațiunii”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Potrivit aceleiași surse, zece salvatori montani vor fi prezenți la Rânca, în weekend, pentru a interveni prompt la eventualele solicitări.

Recomandări pentru turiști
Iubitorii sporturilor de iarnă, care doresc să-și petreacă weekend-ul la Rânca, sunt rugați să țină cont de condițiile meteorologice și să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante. “Cei care urcă la Rânca trebuie să aibă în vedere faptul că vremea se mai poate schimba și mai sunt anunțate căderi de precipitații”, subliniază șeful Salvamont Gorj. Drumarii și-au făcut treaba, astfel că DN 67 C Novaci – Rânca a fost curățat și lărgit pentru ca turiștii să poată ajunge în stațiune fără probleme.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here