Toamnă sindicală fierbinte. „Mișcările vor fi foarte dure”

795

Nemulțumirile angajaților din Complexul Energetic Oltenia sunt mari, iar liderii de sindicat aduc, din nou, în discuție tema protestelor. „Mișcările vor fi foarte dure și destul de ample”, anunță Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Sindicaliștii vor ca guvernanții să se țină de promisiune și să se aplece asupra problemelor din minerit și energie. Iar termenul limită acordat este „până pe 1 octombrie”. „Este normal să existe un termen limită, pentru că din 10 octombrie e clar că nu vei mai avea cu cine discuta în Parlamentul României și în Guvern, pentru că toți vor fi implicați în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Deci e un termen limită, iar oamenii îi vor sancționa drastic. Mișcările vor fi unele foarte dure și destul de ample”, a precizat Căldărușe, la Radio Infinit.

„Nu se mai poate! Ne păcălesc”
Sunt tensiuni mari în carierele miniere, iar oamenii se tem că va trece și această campanie electorală, iar problemele lor nu-și vor găsi rezolvare. „Presiunea există pe oameni. Ei văd că există lipsa fronturilor de lucru, lipsa materialelor, lipsa banilor până la urmă, ceea ce arată că lucrurile pe undeva nu merg cum ar trebui. Iar această presiune zilnică, deși sunt niște oameni puternici, își pune amprenta asupra lor. Oamenii vin și ne spun să ieșim în stradă, că nu se mai poate, că ăștia ne păcălesc. Mai este vorba și de seriozitate aici. Ministrul Muncii, prezent la Târgu-Jiu, a promis că în maxim trei săptămâni va stabili experți din cadrul ministerului și se vor purta discuții pentru a nu fi probleme în adoptarea legii privind reducerea vârstei de pensionare, ca să nu existe vreun articol neconstituțional. Era un lucru bun, dar uitați că au trecut două luni”, a mai precizat Gabriel Căldărușe.
Liderul de sindicat nu a aflat multe lucruri nici despre schema de sprijin promisă companiei în vederea achiziționării certificatelor de carbon. A purtat, în acest sens, o discuție cu managerul CE Oltenia, Sorin Boza, care a spus că această schemă este finalizată, dar documentul este confidențial.
„Din punctul meu de vedere nu e finalizat nimic. Starea asta de neașteptare bulversează salariații. S-au mai dat termene în vară, dar uitați că ajungem în luna octombrie”, a completat Căldărușe.
Ultimul protest al angajaților CE Oltenia a avut loc în luna ianuarie.
I.I.