TITULARIZARE 2021. Peste 550 de candidați și doar 15 locuri titularizabile

1478

Peste 550 de cadre didactice din județul Gorj s-au înscris anul acesta la concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar. Asta în condițiile în care la nivelul județului nostru au fost scoase la concurs doar 15 posturi pe perioadă nedeterminată și 70 pe perioadă determinată. Acestora li se mai adaugă și câteva sute de posturi incomplete.

Înscrierile la concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar s-au desfășurat în perioada 11-17 mai, iar la nivelul județului nostru, potrivit inspectorului școlar Nicolae Negrea, și-au depus dosarele 556 de candidați. Lista candidaților înscriși va fi afișată pe 21 mai. Proba scrisă se va desfășura pe 21 iulie 2021, iar primele rezultate vor fi afișate pe 27 iulie 2021. Contestațiile la rezultatele obţinute la proba scrisă se înregistrează la inspectoratul școlar, de unde vor fi trimise la centrele naționale de evaluare, în perioada 27-28 iulie 2021. Rezultatele finale ale concursului național vor fi anunțate în data de 3 august 2021.

Doar 15 posturi titularizabile
Reamintim că, potrivit informațiilor publicate pe site-ul IȘJ Gorj și pe titularizare.edu.ro, la nivelul județului nostru au fost scoase la concurs doar 15 posturi titularizabile, după cum urmează: două posturi pe perioadă nedeterminată de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică, la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj, două posturi de profesor de Educație fizică și sport: pregătire sportivă de specialitate, la Clubul Școlar Sportiv Târgu-Jiu, un post de educatoare/institutor pentru învățământul preșcolar, la Grădinița ”Samariteanul” Târgu-Jiu, trei posturi la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu (disciplinele Arhitectură, Corepetiție și Muzică de cameră), șase posturi la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, Cluburile Copiilor Novaci, Rovinari, Bumbești Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni și Motru (disciplinele Cultură și civilizație engleză, Dans contemporan/modern, Dans popular, Informatică, Muzică populară, Muzică vocal-instrumentală) și un post de profesor de Limba engleză, la Școala Gimnazială Țânțăreni. Pe lângă aceste 15 posturi titularizabile, la nivelul județului Gorj au mai fost scoase la concurs 70 de posturi pe perioadă determinată și aproape 400 de posturi incomplete. Pentru angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă. Pentru angajare pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială. Posturile didactice/catedrele vacante/ rezervate publicate pentru concurs se repartizează de comisia județeană de organizare şi desfășurare a concursului, conform precizărilor Ministerului Educației. Repartizarea posturilor/catedrelor se realizează în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obţinute la concurs, conform art. 64 alin. (8) şi (9), în limita numărului de posturi didactice/catedre vacante/rezervate din lista afişată pentru concurs, cu respectarea condiţiilor Metodologiei.
Roxana Lupu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here