Titanul de la Hobița, sărbătorit de elevii Școlii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”

260

Constantin Brâncuşi, sculptorul gorjean, a fost sărbătorit, vineri, alături de autorităţi şi de elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Cu prilejul omagierii a 140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, ziua de 19 februarie, ziua de naștere a artistului, a devenit sărbătoare națională a tuturor românilor. Cu această ocazie, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, au sărbătorit cu fast, această zi de importanță națională.
brancusi 1Elevilor mei de la clasa a IV-a A, le-am oferit o oră de lectură dedicată vieții și operei lui Constantin Brâncuși. Ca persoană care și-a petrecut copilăria pe meleagurile lui Brâncuși, în comuna Peștișani, ca dascăl care am predat la Școala Primară Brădiceni, unitatea de învățământ de suflet a artistului, nu puteam să nu insuflu și elevilor mei, încă o dată, mândria de a fi gorjean, dragostea pentru personalitățile Gorjului.
Chiar dacă a fost o zi mohorâtă şi a plouat, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” au dat curs invitației de a participa la activitățile dedicate zilei de naștere a marelui sculptor, Constantin Brâncuși și au mers, după ore, în Parcul Central, pentru a lua parte la eveniment.
Copiii au fost curioși să afle lucruri interesante despre viaţa și opera Titanului de la Hobiţa, iar la întrebările adresate de către reporterii TVR- Craiova, elevii devenind pentru moment ”vedete’’, au participat activ, dovadă că aceștia cunosc și iubesc opera marelui sculptor.
După această zi ‘’plină’’, mă declar pe deplin mulțumită că mi-am făcut încă o dată meseria de dascăl, în speranța că cei mici nu vor uita prea curând ziua de 19 februarie.
Rodica Fețanu, prof. înv. primar- Școala Gimnazială ‘’Ecaterina Teodoroiu’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here