Ținută de instanță departe de fiica sa

442

Femeia din Novaci, care în vară amenința că se sinucide împreună cu fiica sa minoră dacă autoritățile nu îl lasă în libertate pe un tânăr din oraș, care întreținuse raporturi sexuale cu fata, a fost condamnată acum la închisoare, la fel ca și bărbatul respectiv. Instanța a avut pe rol de judecat două procese penale deschise pe numele mamei care anul trecut a rămas fără baraca în care locuia cu fiica sa, inundațiile lăsându-le pe cele două sub cerul liber. Ibolya Irene Majlat a primit o condamnare de un an și şase luni pentru că și-a dat acordul ca fiica sa să întrețină relații sexuale cu Constantin Cazacu, bărbatul fiind și el condamnat la două ani de pușcărie. Acesta va sta însă în spatele gratiilor mai mult pentru că este recidivist și mai avea o condamnare cu suspendare de un an și şase luni, pedeapsa decisă de instanță fiind de trei ani și jumătate, lui fiindu-i interzis și să se apropie de minoră pentru doi ani după rămânerea definitivă a sentinței, deși e de presupus că în cei doi ani el va fi după gratii și nu va avea cum să se vadă cu aceasta.
În privința lui Majlat, mama a primit interdicție de la instanță de a-și vedea fiica tot pentru o perioadă de doi ani, ea fiind obligată și să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Novaci sau la liceul din localitate, executarea pedepsei principale fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de trei ani. Femeia a mai fost condamnată însă și într-un al doilea dosar, în care e acuzată de rele tratamente aplicate minorului, tulburarea liniștii și ordinii publice și ultraj contra bunelor moravuri. În acest dosar ea a primit o pedeapsă de doi ani și patru luni a cărei executare a fost înlocuită cu un termen de încercare de trei ani, Majlat având obligația să presteze însă 90 de zile de muncă în folosul comunității. Vreme de trei ani ea nu are voie să se apropie de fiica sa, căreia trebuie să îi plătească și daune morale de 2000 de lei, la care se mai adaugă 5000 de lei din celălalt dosar, sumă pe care trebuie să o achite și Cazacu. Niciuna dintre sentințe nu este însă definitivă, putând fi contestate.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. Centrul European de Despagubiri Craiova intocmeste dosare de despagubiri persoanelor vatamate moral si fizic in urma accidentelor rutiere sau [decese] relatii la tel 0742592259

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here