Tinerii social-democraţi au grijă de sănătatea gorjenilor

171

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, membri ai TSD Gorj şi TSD Ţânţăreni, cu sprijinul reprezentanţilor administraţiei publice locale şi al cadrelor medicale, au demarat o campanie ce şi-a propus, pe de o parte, oferirea de servicii medicale gratuite locuitorilor comunei Ţânţăreni iar pe de altă parte, informarea acestora cu privire la necesitatea intensificării eforturilor pentru prevenirea şi controlul tensiunii arteriale, unul dintre principalii factori de risc al bolilor cardiovasculare.

Aproximativ o sută de locuitori ai comunei Ţânţăreni au putut, pe această cale, să îşi testeze glicemia gratuit, iar altor câtorva zeci le-a fost măsurată tensiunea de către specialişti.
„Considerăm că primul pas în prevenirea şi controlul bolilor cardiovasculare îl reprezintă detectarea hipertensiunii arteriale. Acesta a fost imboldul care a unit eforturile tinerilor social-democraţi din comună, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Receptivitatea oamenilor faţă de acţiunea noastră va fi răsplătită prin reluarea acesteia în fiecare an”, a precizat Maria Vasilescu, vicepreşedinte al TSD Gorj.
De asemenea, campania a urmărit informarea şi sensibilizarea localnicilor în legătură cu importanţa donatorilor de sânge pentru buna funcţionare a sistemului sanitar. În acest sens Claudiu Manta, preşedintele TSD Gorj a declarat ca în perioada imediat următoare, tinerii social-democraţi intenţionează să organizeze o acţiune de donare de sânge la care să participe cât mai mulţi tineri din judeţ.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here