Tinerii gorjeni pot participa la Festivalul Cercetăşesc “Scout Fest”

251

În perioada 31 iulie-1 august, Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” – Grupul de Iniţiativă “Constantin Brâncuşi”, va organiza în Târgu-Jiu Festivalul “Scout Fest”. Acest festival îşi propune să stimuleze şi să diversifice activităţile cultural artistice destinate tinerilor târgujieni, în scopul de a oferi alternative educative pentru ocuparea timpului liber.

Activităţile acestui festival vor fi structurate în două etape, împărţite, pe zile. În prima zi, la Foişorul din Parcul Central “Constantin Brâncuşi”, începând cu orele 15:00, se vor desfăşura diverse ateliere de creaţie (pictură, origami, jonglerie), un Treasure Hunt şi proiecţie de scurtmetraje. Iar în a doua zi, în Parcul “Coloana Infinitului” , începând cu orele 22:00, se vor lansa zeci de lampioane zburătoare. Misiunea Cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea copiilor şi tinerilor, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.
Aceasta se realizează prin: implicarea copiilor şi tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi. Utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezătoare, motivată, responsabilă şi deschisă şi sprijinirea copiilor şi a tinerilor în stabilirea, cunoaşterea şi aplicarea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale.
Acest eveniment este realizat cu ajutorul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj şi al Consiliului Judeţean al Elevilor Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here