Tinerii din Gorj, aşteptaţi să se înscrie la Laboratorul nonformal

228

Ministerul Tineretului şi Sportului organizează cea de-a şaptea ediţie a Laboratorului nonformal ce va avea loc în perioada 4-11 septembrie 2016 în Complexul Sportiv Naţional Izvorul Mureşului, judeţul Harghita. Tema principală a acestei ediţii este legată de Drepturile Omului şi Campania împotriva Discursului Instigator la Ură.

Evenimentul aduce în acelaşi loc oameni care îşi doresc să înveţe metode de învăţare în context nonformal care au potenţial de a fi folosite în proiecte şi activităţi de învăţare pentru tineret. Participanţii interacţionează cu alţi oameni cu interese similare. Ediţia din acest an se concentrează pe metode care se potrivesc în contextul temei alese. Participanţii sunt tineri, lucrători de tineret şi studenţi din România care îşi doresc să pună în practică metode în comunităţile din care provin. Laboratorul nonformal este un spaţiu de învăţare în care participanţii au ocazia de a experimenta metode şi de a pune în practică reprezentanţii cu metodele învăţate. Astfel în cele 6 zile ale evenimentului, participanţii au ocazia să se cunoască şi să afle informaţii despre temele din acest an, să participe la 3-4 ateliere experimentând metode diferite, să pună în practică o metodă, să afle de la ceilalţi activităţi, proiecte şi experienţe care să îi ajute să găsească formulele cele mai de impact care ar putea avea un efect de schimbare în comunitatea lor.
La Laboratorul nonformal sunt aşteptaţi să se înscrie şi tinerii gorjeni cu vârsta minimă 18 ani, cu menţiunea că se acceptă 80% doar candidaturile persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani şi totodată 20% dintre participanţii selectaţi pot avea şi vârsta peste 35 ani. Aceştia pot completa formularul de înscriere până la data de 17 august.
Nu vor fi aprobate candidaturile aflate în următoarele situaţii: sunt identificate alte candidaturi identice cu acestea; argumentarea şi justificarea candidaturii nu face referire la evenimentul Laboratorul nonformal. Criterii de selecţie: justificarea motivaţiei personale şi profesionale de a participa la modulul ales; legătura organizaţiei / instituţiei reprezentate cu tematica evenimentului; argumentarea modului în care participantul foloseşte rezultatele învăţării la nivel personal şi organizaţional; argumentarea modului în care participantul va pune în practică experienţa dobândită în cadrul Laboratorului nonformal.
Rezultatele selecţiei vor fi afişate pe site-ul Ministerului Tineretului şi Sportului la data de 24 august 2016. Locurile disponibile sunt următoarele: 50 locuri tineri şi lucrători de tineret; 26 locuri studenţi. Pentru Laboratorul nonformal 2016 nu se percepe taxă de participare. Costurile de cazare, masă şi formare sunt asigurate de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar costurile legate de transport sunt suportate de către participant.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here