Tinerii cu dizabilități din județ au prezentat ,,Colecția de zâmbete”

878

Duminică după-amiază, la Muzeul Județean Gorj, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, a avut loc evenimentul „Colecția de zâmbete”. Expoziția a cuprins fotografii și picturi realizate de tinerii cu dizabilități.

Evenimentul intitulat ”Colecția de zâmbete” a fost creat cu scopul promovării incluziunii sociale și nediscriminării în rândul comunității. Organizatorii expoziției au fost membrii Asociației Be Teen Târgu Jiu. ,,Cu toate că proiectul nostru Colecția de zâmbete s-a încheiat, nu ne vom opri aici și vom colecționa zâmbete de la beneficiarii noștri, de la voluntari dar și de la comunitate și de la toți cei care ne sunt aproape. Expoziția din data de 3 decembrie cu picturi, pirogravuri, fotografii și poezii create de tinerii cu dizabilități, a fost rezultatul final al atelierelor din ultimele două luni.
Acest eveniment a avut loc chiar de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități și a promovat incluziunea socială, lipsa discriminării și conștientizarea despre importanta oportunităților egale. Expoziția a fost despre curaj, emoție, frâu liber al imaginației. Prin aceste lucrări tinerii cu dizabilități au găsit calea exprimării prin culoare”, au transmis organizatorii. Expoziția de duminică a fost rezultatul proiectului „Colecția de zâmbete”, realizat cu sprijinul UAT Municipiul Târgu Jiu și al Consiliului Local Târgu Jiu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here