Tineri din Târgu – Jiu, consumatori de droguri, lăsaţi în libertate

1012

tineriTrei tineri consumatori de droguri periculoase, copii de bani gata, au fost lăsaţi în libertate după ce au fost prinşi cu droguri de mare risc.

Aceştia erau în atenţia poliţiştilor de aproximativ cinci luni, timp în care s-a încercat probarea activităţilor de trafic şi consum de droguri de mare risc, respectiv heroină şi cocaină.

Cătălin Cosmin Avramescu, Constantin Gherghe şi Silviu Mladin erau urmăriţi de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. Aceştia, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj, au reuşit probarea activităţii infracţionale a grupului de tineri din Târgu – Jiu, care aveau în preocupări traficul şi consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină şi cocaină.
Copil de judecătoare şi nepot de procurori
tineri 1Cei trei tineri se pare că sunt dependenţi de droguri. Ei le procurau din Bucureşti, fiind ascunse în diferite colete. Oamenii legii au realizat două descinderi, una în capitală şi alta în municpiul Târgu-Jiu, la domiciliile celor trei, unde au fost descoperite ustensile folosite la consumul drogurilor, 20 comprimate de metadonă folosite pentru substituirea efectului consumului de heroină şi cantităţi mici de heroină şi cocaină pregătite pentru consum.
În cursul zilei de joi, Avramescu, Gherghe şi Mladin au fost reţinuţi şi introduşi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pentru 24 de ore. Procurorul de caz, însă, nu a cerut cercetarea acestora în stare de reţinere, astfel că tinerii sunt în prezent liberi. Cătălin Cosmin Avramescu este fiul judecătoarei Aurora Avramescu, care tocmai a înaintat o cerere de pensionare, în timp ce Gherghe este nepotul Laurei Gherghe, prim-procurorul Parchetului de pe lângă judecătoria Târgu-Jiu, actuala soţie a celui mai bogat gorjean, Nicolae Sarcină, patronul grupului Succes. Din imaginile puse la dispoziţia mass-mediei de către DIICOT se poate vedea cum tinerii, atât la locuinţa din Bucureşti, de unde au fost ridicaţi doi dintre ei, cât şi la casa celui de-al treilea, din Târgu – Jiu, aveau pregătite pentru consum doze de heroină şi cocaină. Tinerii prizau cu bancnote de un leu şi au fost luaţi ca din oală de către poliţişti.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here