Tineri din 4 ţări vin la Novaci luna viitoare

1907

În perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2019, Asociația Scout Society implementează proiectul “Benefits of migration”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.
În parteneriat cu alte trei organizații – ASOCIACION JUVENIL INTERCAMBIA din Spania, LOLIVERS AMKE din Grecia și Stowarzyszenie Sztukater din Polonia, Asociația Scout Society va organiza în perioada 10-19 mai, la Novaci, un schimb de tineri, unde vor participa 40 de tineri din cele 4 țări.
Proiectul „Benefits of migration” a apărut în contextul globalizării, ca urmare a creșterii migrației în interiorul Europei și din afara ei iar o dată cu această creștere, au apărut și atitudini negative la adresa migrației. Pentru a combate această atitudine negativă, tinerii din cele 4 țări au conceput acest proiect.
Scopul acestuia este de a promova o atitudine pozitivă față de imigranți în comunitățile locale prin informarea cu privire la beneficiile procesului de migrare.
Principalele obiective sunt: de a informa prin intermediul metodelor non-formale, cei 40 de tineri din cele 4 țări cu privire la variația economiei în contextul migrării dar și conștientizarea beneficiilor migrației asupra societății și dezvoltarea de abilități și competențe europene pentru dezvoltarea personală.
În cadrul activităților organizate va fi încurajată incluziunea socială a tinerilor cu risc de marginalizare și va fi promova o participare activă a tinerilor în viața democratică și civică din Uniunea Europeană.
Pe termen lung „Benefits of migration” va încuraja incluziunea socială, beneficiile societății multiculturale, precum și formarea de cetățeni activi și atingerea scopurilor Strategiei Europa 2020.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here