“Tineretul între alegere şi protecţie”, la Liceul Novaci

283

Sub titulatura “Tineretul între alegere şi protecţie” s-a desfasurat, la Liceul Teoretic din Novaci, a doua conferinţă adresată adolescenţilor. Datorită preocupării permanente a conducerii şi a cadrelor didactice pentru dezvoltarea şi capacitatea tinerilor în vederea creării de generaţii superioare şi competitive, a fost diversificată tematica oferită.

După prima ediţie a conferinţei de la Liceul Teoretic Novaci, care a avut ca temă dezvoltarea personală, cea de-a doua conferinţă  s-a axat pe posibilitatea, şi-n acelaşi timp necesitatea, tinerilor de a alege în viaţă. Alegeri pentru care, fiecare dintre noi, plătim un preţ mai mare sau mai mic, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de opţiunea făcută.
Organizatorii – Liceul Teoretic Novaci, prin profesor Otilia Giurcă şi Montan Club White Wolf Baia de Fier, condus de inginer Gabriel Dan Chiriac– au rămas fideli sistemului de micro-conferinţe personalizate. Publicul ţintă a fost şi de această dată reprezentat de elevi ai clasei a XI-a. “Ei sunt la o vârsta aflată într-un echilibru fragil şi care poate genera multe surprize plăcute, dar şi adevărate drame existenţiale. Fiind vorba de subiecte mai deosebite, unele dintre ele chiar tabu în prezentarea şi analiza colectivă, concluziile vor fi punctate după vacanţa de iarnă, odată cu revenirea în bănci a tinerilor. Atunci va fi rândul lor să “iasă la lecţie” şi să-şi exprime şi să-şi motiveze alegerile, să închidă cercul schimbului de informaţii şi opinii”. A expplicat Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan White Wolf Baia de Fier.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here