Timizi acasă, timizi şi în deplasare!

281

Tot discutându-se despre problemele avute de panduri la meciurile de pe teren propriu, cu un singur succes până acum în campionat la Târgu Jiu în acest sezon, s-a creat părerea că echipa gorjeană ar fi una “de deplasare”. Nimic mai fals, statistica demonstrând că Pandurii a suferit cel puţin la fel de mult şi pe terenurile străine.

Cândva una dintre echipele de temut ale campionatului în ceea ce priveşte meciurile disputate pe teren propriu, Pandurii a devenit de un an o echipă anormal de darnică şi ospitalieră mai cu toate echipele ajunse la Târgu Jiu. Cu un sigur succes acasă în această stagiune şi cu alte cinci remize, Pandurii se află doar pe locul 11 într-un clasament care ia în calcul doar partidele disputate de echipele din Liga 1 în faţa propriilor suporteri. E drept, Pandurii nu a pierdut la Târgu Jiu decât un singur meci, cel din runda a treia, în faţa Ceahlăului, însă faptul că doar Oţelul a plecat învinsă de la Târgu Jiu face ca zestrea să fie una mult prea săracă pentru o echipă care şi-a propus să termine campionatul în primele şase.

S-au “scos” cu victoria de la Braşov
Dacă mai mereu tema discuţiei eşecurilor pandure din acest sezon s-a îndreptat spre rezultatele de pe teren propriu, evoluţiile gorjenilor din deplasare au fost plasate într-o penumbră, puţini gândindu-se că şi acolo problema este cel puţin la fel de gravă. Acum, după victoria de la Braşov, Pandurii a urcat poziţii bune în calasamentul deplasărilor din Liga 1, fiind pe locul 13, însă înainte de partida de sub Tâmpa lucrurile stăteau mult mai prost. Cu o etapă în urmă, doar lanterna roşie a Ligii 1 stătea mai prost în deplasare, Pandurii adunând până atunci doar 4 puncte, victoria de la Mediaş şi egalul din prima rundă, de la Craiova.
În cele şapte meciuri disputate de panduri în deplasare în acest sezon, trupa lui Grogoraş a fost extrem de vulnerabilă în apărare, gorjenii reuşind să câştige doar în cele două meciuri în care nu a primit gol, la Mediaş şi la Braşov. În celelalte cinci meciuri disputate în deplasare, Pandurii a încasat nu mai puţin de 14 goluri, ceea ce duce la o medie de aproape trei goluri pe meci, dacă ne referim doar la meciurile în care nu a obţinut victoria, şi una de două goluri pe meci luând în calcul toate meciurile disputate în deplasare.
O pondere mare în aceste medii o reprezintă golurile încasate de la Keseru, care a pus în poarta lui Stanca nu mai puţin de şase goluri în ceea ce este până la acest moment cel mai usturător eşec al Pandurilor în Liga 1. Pe de altă parte, chiar dacă de multe ori au făcut-o fără vreun folos, Pandurii au doar două meciuri disputate în deplasare în care nu au înscris, lângă eşecul din Ghencea venind în această categorie înfrângerea de pe Cluj Arena, în faţa “şepcilor roşii”.

Un gol în plus “afară”
Cu un număr egal de meciuri disputate acasă şi în deplasare, Pandurii a reuşit să înscrie mai mult pe terenuri străine, diferenţa fiind însă de doar un gol. În timp ce acasă trupa lui Grigoraş a înscris de doar opt ori, jumătate din acestea fiind încasate de Oţelul, în deplasare Pandurii a punctat de nouă ori. Roman şi Buleică, doi dintre cei mai buni marcatori ai gorjenilor în acest sezon, au înscris de câte trei ori în deplasare. Buleică pare să fie cel căruia i-au priit cel mai mult partidele de afară. De fapt, acesta a înscris doar în deplasare pentru Pandurii în acest sezon, în afara dublei de la Braşov din ultima etapă, el fiind pe lista marcatorilor şi în celălalt succes extern al gorjenilor, la Mediaş, cu un gol. De remarcat, atunci când Buleică a marcat, Pandurii a obţinut toate cele trei puncte puse în joc! În ceea ce-l priveşte pe Roman, golgheterul Pandurilor în acest tur de campionat, acesta şi-a împărţit aproape egal golurile acestui sezon, şapte la număr până acum, pe lângă cele trei goluri din deplasare, acesta reuşind să marcheze şi de patru ori la Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here