Timbru de mediu, mai scăzut pentru gorjeni

305

Șoferii gorjeni vor plăti cu 0,88% mai puțin pentru timbrul de mediu anul acesta, în condițiile în care cursul de schimb anunțat de Banca Centrală Europeană, pe baza căruia se stabilește cuantumul acestuia, este de 4,4093 lei/euro, mai mic față de cel din 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro. Valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, potrivit OUG nr. 9/2013,
Timbrul de mediu este plătit o singură dată, în următoarele situații: când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România; când o maşină este reintrodusă în parcul auto naţional, dacă la scoaterea sa proprietarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului; pentru automobilele rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare; pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmatricularea fără plata unei taxe de poluare.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus la dispoziţia şoferilor o pagină online, prin intermediul căreia aceștia pot calcula suma pe care trebuie să o plătească pentru timbrul de mediu în 2015. Persoanele care doresc să afle valoarea taxei, trebuie să completeze toate datele solicitate pe pagină, după care suma de plată va fi calculată și afișată automat, atât în euro, cât și în lei.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here