,,Țicleniul merită mai mult decât ceea ce este acum”!

1703

Apreciez faptul că principala caracteristică a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, trebuie să fie tinereţea candidaţilor şi curajul acestora de a veni în faţa cetăţenilor cu propuneri de proiecte îndrăzneţe şi în folosul celor care îi votează, iar, pentru mine, ca locuitor al ,,Oraşului petroliştilor”, pot spune că m-a captivat persoana domnului inginer Constantin Alexie Brănescu, de ani buni consilier local al oraşului, care prin sloganul său electoral: CONSTANTIN BRĂNESCU – PRIMAR, ,,Țicleniul merită mai mult decât ceea ce este acum”, domnul consilier cheamă cetăţenii ca împreună cu ei să schimbe oraşul, să pledeze pentru transparență și modernizare în conducerea localităţii. Purtând o discuţie cu domnul consilier Constantin Brănescu, am înţeles că se socoteşte pe el însuşi în slujba adevărului şi a intereselor cetăţenilor în mijlocul cărora a crescut şi s-a format ca om, până a devenit un valoros inginer în domeniul petrolului, actualmente cu funcţie de conducere în minerit și energie, la Complexul Energetic Oltenia, unde funcţionează ca șef de sector la una dintre marile cariere miniere din Oltenia și din țară. Destul de tânăr, la cei 37 de ani ai săi, totuşi, are o experienţă de ani de zile în ceea ce privește lucrul cu oamenii în echipă și are calităţi evidente în coordonarea de echipe operative pentru atingerea obiectivelor asumate! După cum el însuşi mi-a mărturisit, a intrat în politică, determinat de dorința de a fi implicat în rezolvarea problemelor comunității în care trăieşte, dar, ca și noi, cetăţenii oraşului, se declară nemulţumit şi neplăcut surprins de lipsa de performanță a administrației locale pentru rezolvarea problemelor comunității. Într-un dialog sincer şi deschis, domnia sa ne-a declarat:
-C.B. În opinia mea, cred că unul dintre «punctele slabe» ale actualei administraţii este legat de modul în care cei aflați până în prezent la conducerea localităţii au considerat şi consideră că pot să pună în valoare, ca nişte ,,magicieni” ai agapelor tradiţionale, chiar actul administrativ, după bunul plac, luând unele decizii aberante şi departe de interesul populaţiei localităţii.
-Rep. Noi, locuitorii oraşului, aşteptăm de ani de zile o administrație deschisă, performantă și competentă!
-C.B. Ca și domnia voastră, pot spune că este sub așteptările mele modul de lucru al administrației orașului, mai ales că răspunsul actualului primar și al echipei sale, nu este pe măsura dezideratelor cetățenilor!
-Rep. Nu întotdeauna a fost așa, iar exemplele negative sunt legate de modul în care conducerea orașului a înțeles ca să transforme orașul și să-l modernizeze. Am rămas în urmă faţă de alte localităţi din judeţ! Ne-au plecat copiii în ţări străine!
-C.B. Pot să vă spun că aşteptările nu au fost răsplătite, când vine vorba despre o administrație transparentă, care să prezinte clar şi zi de zi, felul în care sunt cheltuite fondurile, banii strânși an de an din impozitele și taxele locale pe care le plătim, dar nu știm ce se realizează cu acestea! În calitate de consilier local, la cel de-al treilea mandat, am acționat permanent pentru promovarea de proiecte de interes pentru comunitate și pentru toate categoriile sociale: tineri care studiază la școlile din oraș, părinții acestora, care muncesc din greu ca să le asigure pâinea și traiul zilnic, dar și persoanele în vârstă, care au nevoie de sprijin și de o serie de facilități pentru o bătrânețe liniștită!
-Rep. După alegeri, primarul și echipa sa trebuie să lucreze alături de cetățean, transparent și pentru modernizarea orașului.
-C.B. «Transparență și modernizare» este deviza sub care mi-am propus ca, alături de dumneavoastră, să recâștigăm primăria și să o redăm cetățenilor! O administrație performantă, poate fi realizată numai de către o echipă competentă, de profesioniști care sunt mobilizaţi la acţiuni bine gândite, atunci când unii spun că nu sunt soluții! Nu există probleme ale comunității, care să nu poată fi rezolvate, ci, lipsesc oamenii competenți și curajoși care să le rezolve!
-Rep. În calitate de cetăţean responsabil, cred că nu putem să lăsăm pe nimeni în urmă, pasiv şi neimplicat, ca să favorizăm doar câteva categorii de privilegiați! Administrația locală este pentru toți şi la dispoziţia tuturor, fără deosebire de culoarea politică a primarului și a consilierilor locali!
-C.B. Atunci când vorbesc despre transparență, mă refer la toate demersurile din actualul meu mandat de consilier local, de a prezenta modul defectuos în care s-a înfăptuit actul de administrație la nivelul orașului Țicleni. De ce să nu cheltuim bani, cu măsuri bine gândite, dacă se poate face acest lucru? De ce să nu avem lucrări de calitate și să-i tragem la răspundere pe constructori, dacă nu avem nici o obligație față de aceștia, iar singurul stăpân al primarului și al echipei din primărie îl reprezintă cetățeanul?
-Rep. Prin asemenea referiri, dumneavoastră scoateţi în evidenţă incompetenţa sau aveţi în vedere şi alte metehne în conducerea primăriei?
-C.B. Am prezentat adevărul despre administrația locală, preocupată mai mult de modul cum să-și rotunjească salariile ,,umflate”, compensate prin excursii peste hotare sau pe litoral, iar, pentru că am avut curajul să spun adevărul, să ştiţi că am fost sancţionat!!(??).
Am primit o amendă de 50.000 de lei, însă, instanța de judecată a făcut dreptate, acolo unde s-a văzut de la bun început că s-a făcut o nedreptate! Consecvent cu mine însumi, am mers mai departe, cu încredere și cu mult curaj, știind că mulți dintre dumneavoastră, cetățeni ai Orașului Țicleni, ați suferit câte o nedreptate în această comunitate!
-Rep. Trebuie redat oraşul acesta locuitorilor săi! Agenda primarului și a echipei sale trebuie să fie făcută de către cetățeni, împreună cu administrația! Este nevoie de a face transparent actul administrativ și a publica toate cheltuielile din primărie!
-C.B. În programul meu electoral, propun o serie de proiecte locale și europene pentru modernizarea orașului, dar, numai o echipă competentă și pusă la muncă, poate face acest lucru! Devine foarte necesar să elaborăm un plan de urgență pentru atragerea de investitori, care se va orienta spre acordarea de facilități locale în stabilirea pașilor pe care autoritatea locală îi are de făcut pentru a atrage investiții autohtone și străine în orașul nostru, care la rândul lor să genereze dezvoltare!
G. Manasia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here