Tichete sociale pentru cetăţenii cu venituri sub 200 lei

158

Consiliul Local Târgu-Jiu a aprobat acordarea de tichete sociale cetăţenilor din municipiu, care au venituri sub 200 lei per membru de familie. Fiecare membru va primi tichete în valoare de 15 lei, cu ocazia sărbătorilor de Paşti şi Crăciun. Aceste tichete înlocuiesc, practic, pachetele cu alimente oferite, de regulă, de către autorităţi persoanelor nevoiaşe.

Câteva mii de persoane cu venituri reduse vor primi tichete sociale de la autorităţi. Fondurile pentru acordarea tichetelor vor fi suportate din bugetul local, în limita a maxim 4000 de tichete de fiecare sărbătoare. Acordarea tichetelor se face pe bază de cerere, însoţită de documente doveditoare.
Pentru beneficiarii ajutorului social, acordat în baza Legii nr. 416, tichetele vor fi acordate în baza unui tabel nominal întocmit de compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, fără a fi necesară depunerea din nou a actelor pentru acordarea tichetelor sociale.
Se exclud de la acordarea tichetelor sociale familiile sau persoanele care deţin în proprietate: o altă locuinţă în afara celei de domiciliu, terenuri în intravilan arabile sau cu potenţial de construcţii ori vânzare cu o suprafaţă totală mai mare de 1.000 metri pătraţi; autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani şi cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 centimetri cubi.
Primirea şi analizarea solicitărilor se va face în luna anterioară celei în care are loc sărbătoarea.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here