Tichete sociale de Paşte pentru nevoiaşii din Târgu-Jiu

614

Şi în acest an, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială, oferă tichete categoriilor defavorizate din municipiul Târgu-Jiu al căror venit net pe membru de familie este de maxim 400 de lei.

Startul de primire al cererilor pentru acordarea tichetelor sociale s-a dat luni, 25 martie, iar autorităţile locale preconizează că după data de 15 aprilie, tichetele vor ajunge în posesia beneficiarilor.
„Ne bucurăm că avem şi în acest an ocazia să acordăm aceste tichete. În şedinţa de Consiliu din data de 25 martie a fost votat proiectul de acordare a tichetelor sociale persoanelor defavorizate din municipiul nostru. Valoarea unui tichet este de 40 de lei şi se acordă un tichet pentru fiecare persoană din cadrul familiei beneficiare. Ca şi condiţie a veniturilor, se acordă aceste tichete până la o limită a veniturilor de 400 de lei pe membru de familie, venit net realizat în luna anterioară. Noi, pentru a simplifica lucrurile şi a veni şi în sprijinul cetăţenilor, punem la dispoziţie un model de cerere, deci un formular; pe verso-ul său sunt precizate şi documentele care trebuie să însoţească cererea, pentru că trebuie să verificăm atât componenţa familiei, cât şi veniturile realizate şi încadrarea în limita de 400 de lei pe membru de familie.În plus, ca să putem acorda aceste tichete, trebuie să îndeplinească şi condiţiile referitoare la bunuri, în sensul de a nu deţine autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani, teren intravilan în suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi sau o altă locuinţă. Ca idee, de la sărbătorile precedente, am avut în jur de 800 de tichete acordate, atât de Paşte, cât şi de Crăciun. Mare parte dintre beneficiarii noştri sunt cei de la ajutorul social”, a declarat Alina Toader, directorul executiv al DPPS Târgu-Jiu.Până ieri, la sediul DPPS Târgu-Jiu, se înregistraseră deja 45 de cereri pentru acordarea tichetelor sociale de Paşte.

Buget de zeci de mii de lei
Valoarea unui tichet este de 40 de lei şi se acordă tuturor membrilor din cadrul familiei beneficiare. Pentru acordarea tichetelor de Paşte, DPPS Târgu-Jiu are alocat un buget de 50.000 de lei, pentru un număr maxim de 1.250 de tichete.Tot în preajma Sărbătorilor Pascale, DPPS Târgu-Jiu va acorda şi mese festive, cu bucate specifice, beneficiarilor care iau masa la Cantina de Ajutor Social Târgu-Jiu, precum şi celor cazaţi la Centrul Social de Urgenţă – Casa Iris. În acest ultim caz, există un buget alocat de 500 de lei pentru masa festivă de Paşte.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here