Tiberiu Tătaru trăieşte pentru Sănătate

195

Singurul candidat la funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, până la această oră, este Tiberiu Tătaru. El conduce unitatea în interimat, începând cu data de 15 aprilie. De-a lungul carierei sale, Tătaru a dovedit că trăieşte pentru Sănătate, în primul rând.

Primul contact al lui Tiberiu Tătaru cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost în anul 1999 când şi-a început aici activitatea de kinetoterapeut, pe care a desfăşurat-o până în 2003. În tot acest timp, pe propria-i investiţie el a utilat, modernizat şi amenajat sala de kinetoterapie din clădirea de pe Tudor Vladimirescu a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi chiar a asfaltat curtea interioară a unităţii.

Sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi
Timp de doi ani, Tătaru a fost director executiv la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială, perioadă în care a iniţiat şi organizat o competiţie sportivă destinată persoanelor cu handicap din Oltenia.  „Au fost 127 de participanţi din cele cinci judeţe ale Olteniei, toţi posesori de ceritficate de handicap, competiţiile desfăşurându-se în centrul oraşului, între biserică şi teatru”, confirmă Tiberiu Tătaru.
Activitatea sa a continuat, în următorii 5 ani, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni, unde a fost director. Acolo a continuat să sprijine  persoanele cu dizabilităţi, reuşind să modernizeze, cu sprijinul Consiliului Judeţean, cele două pavilioane ale complexului, astfel încât beneficiarii să aibă cele mai bune condiţii.

Spitalul de Pneumoftiziologie manageriat cu succes
În ultimii cinci ani, Tiberiu Tătaru a fost managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Aici a bifat proiecte importante, între care amintim: montarea panourilor solare, modernizarea vilei medicilor, realizarea salinei, amenajarea sălii de kinetoerapie, dar şi o serie de proiecte cu finanţare externă.
Activitatea lui Tătaru a fost apreciată nu doar de pacienţi, ci şi de subalternii săi, care confirmă că atmosfera de lucru creată de el a fost una optimă.

Rezultate deja vizibile la SJU
Începând din data de 15 aprilie, Tiberiu Tătaru a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Deşi sistemul de sănătate este subfinanţat, Tătaru încearcă să obţină surse de venit prin finanţări externe, dar şi prin sponsorizări şi donaţii. „Recent am primit de la o firmă de medicamente o sponsorizare în valoare de 200 milioane lei vechi. Sindicatul „Sănătatea” ne-a donat vopseluri şi materiale necesare reabilitării casei scărilor din cele două sedii, de pe Tudor şi Spital  700”, confirmă managerul.
La toate acestea, se adaugă donaţia de la CEO şi sponsorizarea de la spitalul din Germania, despre care cotidianul nostru a relatat deja.
În plus, Tiberiu Tătaru susţine că are legături cu reprezentanţi ai unor spitale din Italia, Franţa şi alte ţări în vederea obţinerii unor noi donaţii şi sponsorizări.
Până la această oră, Tătaru este singurul candidat la şefia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind 11 august.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here