Tiberiu Tătaru, prezenţă activă la evenimente medicale de anvergură

179

Picture 2919Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, Tiberiu Tătaru are o prezenţă activă la evenimente medicale de anvergură, organizate în diferite zone ale ţării. Recent el a prezentat o temă în cadrul primei conferinţe „NeuroPac” din seria dedicată pacienţilor cu afecţiuni neurologice, eveniment desfăşurat la Deva. În acest week-end Tătaru va fi prezent la Alba-Iulia unde va prezenta o temă din domeniul autismului, în cadrul unui eveniment al Asociaţiei Pacienţilor.

Conferinţa „NeuroPac” a fost organizată de Houston NPA, companie de comunicare medico-socială şi cel mai mare organizator de evenimente pentru asociaţiile de pacienţi la nivel naţional; evenimentul s-a desfăşurat la Deva şi a marcat Ziua Internaţională a bolii Parkinson sărbătorită anual la nivel mondial pe 11 Aprilie. Tiberiu Picture 2907Tătaru, kinetoterapeut şi manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a fost prezent la conferinţă. El a abordat subiectul posibilităţilor, limitelor şi perspectivelor recuperării prin exerciţiul fizic. “Mă bucur că am avut posibilitatea de a fi prezent la conferinţa de la Deva. Acolo am prezentat o temă de interes, din domeniul meu, eu fiind kinetoterapeut”, mărturiseşte Tătaru. În cazul bolii Parkinson obiectivele urmărite prin kinetoterapie sunt: reeducarea coordonării şi a controlului muscular; educarea, învăţarea şi antrenarea tehnicilor de relaxare musculară; prevenirea atrofiei musculare prin corectarea tonusului muscular; efectuarea activităţilor zilnice uzuale; reeducarea expresivităţii corporale şi gestuale; prevenirea complicaţiilor şi a instalării efectelor secundare.

Temă de autism, prezentată la Alba-Iulia

În acest week-end, kinetoterapeutul Tiberiu Tătaru va fi prezent la un alt eveniment important, care se va desfăşura la Alba-Iulia. Acolo va prezidiususţine o temă din domeniul autismului. “Sâmbătă voi fi prezent la Alba-Iulia, la un eveniment al Asociaţiei Pacienţilor, unde voi prezenta o temă legată de autism. Sunt singurul kinetoterapeut care a reuşit să se afirme şi să participe cu lucrări la aceste evenimente deosebit de importante şi nu pot decât să mă bucur pentru acest lucru”, menţionează Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Tătaru a lucrat destul de mult la realizarea temelor pe care le susţine la conferinţele unde este prezent, acesta dedicând ore bune pregătirii lucrărilor. Toate acestea nu împiedică, însă, cu nimic activitatea sa de manager al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Dimpotrivă, prezenţa lui Tătaru la evenimentele de anvergură din domeniul medical ajută la creşterea vizibilităţii unităţii spitaliceşti pe care o conduce.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here