Tiberiu Tătaru a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

242

Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj l-a prezentat, ieri, pe noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu. Tiberiu Tătaru a preluat conducerea unităţii, el fiind interimar, deocamdată. Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj consideră că a făcut alegerea potrivită, cu atât mai mult cu cât Tătaru a demonstrat deja că este un bun manager, el administrând cu succes activitatea unităţilor pe care le-a condus până în prezent, respectiv Căminul de Bătrâni de la Suseni şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
Zvonurile conform cărora, după încetarea contractului de management cu compania Tetraedru, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi preluată de Tiberiu Tătaru s-au concretizat. Marţi dimineaţa, la Biblioteca SJU s-a organizat o întâlnire cu şefii de secţii, ocazie cu care a fost prezentat noul manager interimar de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „Pe 15 aprilie a încetat contractul cu Tetraedru şi, aşa cum am promis, astăzi are loc numirea unui manager interimar, cu data de 16, în persoana domnului Tiberiu Tătaru. Este managerul de la Dobriţa. Consider că această acţiune este una care să conducă la îmbunătăţirea condiţiilor medicale din ambele spitale. Interimatul este până la promovarea concursului, care va fi foarte repede şi sunt convins că domnul manager interimar, Tiberiu Tătaru, ne va sprijini să organizăm procedura de selecţie prin concurs”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

„A demonstrat la Suseni şi Dobriţa şi va demonstra şi aici”
Picture 030Ion Călinoiu le-a spus jurnaliştilor că Tătaru nu a fost ales pe criterii politice, ci în baza recomandării profesionale, a rezultatelor pe care acesta le-a avut la unităţile manageriate în trecut. „Aici este, în mod evident, o situaţie diferită. Este un spital judeţean, care până la urma urmei putem spune că aici se regăsesc toate spitalele din judeţul Gorj.  Ideea mea de a fi în continuare manager neutru ca să presteze activitatea de administrare şi asigurare a condiţiilor pentru desfăşurarea activităţilor profesionale şi administrative este una bună şi cred că va fi şi mai bună acum, în persoana lui Tiberiu Tătaru. A contat faptul că a demonstrat la Suseni, la Dobriţa şi sunt convins că va demonstra şi aici. În ce priveşte numirea pe criterii politice, eu vă spun foarte clar că nu am avut-o niciodată ca prioritate”, a explicat Călinoiu.

Tătaru: „Sunt un om responsabil, cu o vastă experienţă administrativă”
În ultimii cinci ani, Tiberiu Tătaru a fost managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Despre numirea sa interimară la conducerea SJU, el spune că a fost o surpriză. Cu toate acestea, Tătaru este decis să demonstreze că se pot face multe şi la Spitalul Judeţean. Mai mult decât atât, el a spus că va participa la concursul ce va fi organizat pentru ocuparea postului de manager. „Am fost chemat astăzi de dimineaţă în biroul domnului preşedinte Ion Călinoiu şi mi s-a făcut această propunere, pe care am acceptat-o. Eu sunt convins că o mare parte dintre cadrele medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă pe care le cunosc, drept pentru care consider că voi reuşi alături de echipa de aici să ajungem acolo unde trebuie, să acredităm spitalul şi, în principal, să oferim servicii medicale de calitate pacienţilor. Categoric voi participa la concurs. Sunt un om responsabil, cu o vastă experienţă administrativă şi consider că această nouă provocare este un pas care trebuie făcut şi, aşa cum v-am obişnuit deja cu reuşite profesionale, sper ca şi acest pas să-l fac într-un sens pozitiv”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Planuri de viitor
În următoarea perioadă, Tătaru va consulta documentele oficiale pentru a vedea care sunt problemele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după care îşi va stabili o serie de măsuri. „Voi lua contact cu toate problemele spitalului din actele oficiale şi după aceea îmi voi stabili un plan de măsuri. Eu niciodată nu am venit cu cai verzi pe pereţi şi vă dau un exemplu: Spitalul de Pneumoftiziologie l-am preluat cu 19 miliarde datorie; actualmente avem 10 miliarde excedent bugetar. Este cel mai bun exemplu, pe care aş vrea să-l urmez şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Eu am o altă viziune şi sper ca în viitorul apropiat să reuşesc să aduc cadre medicale profesioniste”, a conchis managerul Tătaru.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here