Thriller horror în “Groapă”

240

Gluma se îngroaşă la Pandurii, echipă rămasă cu doar 11 puncte în clasamentul Ligii 1 şi după meciul din Groapă cu Dinamo, asta chiar dacă trupa lui Grigoraş a trecut la un moment dat chiar pe lângă victorie.

Pandurii a pierdut meciul cu Dinamo deşi a avut momente în care a avut victoria în mână, numeroase acţiuni de contraatac fiind tratate cu lejeritate de elevii lui Grigoraş. În plus, arbitrii întâlnirii au închis ochii la un fault în careu al dinamoviştilor care putea schimba soarta meciului, la faza respectivă putându-se acorda şi o eliminare în tabăra gazdelor, Fai având deja un cartonaş galben la momentul faultului în careu asupra lui Predescu.

Repriză salvată de debut
Pandurii a fost prima care a pus în pericol scorul alb de pe tabelă, Nistor l-a deschis frumos pe Matulevicius, dar acesta a şutat slab, pe centrul porţii, în braţele lui Marc. Scorul s-a deschis repede, cei care au făcut-o fiind dinamoviştii. Pandurii a tratat superficial o fază de atac a gazdelor pe partea stângă, Alexe a scăpat singur în bandă, a intrat în centru şi a finalizat din poziţie de unu la unu cu Gliwa. Era minutul 7 şi Dinamo avea deja avantaj, însă Pandurii a replicat rapid, Roman, Matulevicius şi Shalaj au scăpat singuri spre poarta lui Marc, Roman a finalizat după ce l-a culcat pe portarul dinamovist şi tabela indica din nou egalitate după doar un minut de la golul marcat de Dinamo. Dinamo a mai avut două oportunităţi, dar Matei a luftat din 6 metri, iar Erico a fost aproape de un autogol antologic, la o fază în care nu era niciun dinamovist în apropierea mingii. Roman a mai avut o situaţie favorabilă, dar Marc i-a respins şutul din colţul careului mic după ce vârful Pandurilor îi luase uşor faţa lui Durimel în minutul 30. Accidentarea lui Matulevicius l-a forţat pe Grigoraş să schimbe din nou sistemul, Predescu fiind cel care odată intrat a repus formaţia gorjeană în tradiţionalul 4-3-3.

Meci încins
Matei a deschis repriza secundă cu un şut frumos, în diagonală, dar care a trecut pe lângă poartă. Grecu a dat o mână de ajutor fostei sale echipe mai întâi cu un luft la mijlocul terenului, fructificat de Roman în minutul 50 cu un şut din marginea careului cu care l-a învins pe Marc, pentru ca mai târziu, la 2-2, să şuteze în bară din colţul careului mic ratând ocazia de a-şi aduce echipa în avantaj. Între timp, abia intrat pe teren, Rotariu a egalat cu un şut din interiorul careului după ce Erico respinsese de pe linia porţii. După un dublu duel Matei – Gliwa câştigat de portarul gorjenilor, care a scos două şuturi periculoase ale dinamovistului, a venit cea mai controversată fază a meciului. În minutul 77, Fai l-a faultat pe Cornel Predescu în suprafaţa de pedeapsă dinamovistă, însă Cătălin Popa a închis ochii şi nu a acordat nimic. Cu un penalti la 2-2 şi beneficiind şi de o eliminare la Fai, este foarte probabil ca Pandurii să fi avut o soartă mai bună în Groapă. Pandurii au avut momente bune în care puteau da lovitura, dar Buleică nu a găsit cadrul porţii la un contraatac bun al gorjenilor în minutul 79. Cu gândul la meciul de acasă cu Concordia, Grigoraş a convenit cu Roman să caute un al doilea galben. L-a găsit în minutul 90, însă la puţin timp a venit golul lui Bilinski, care a stricat orice calcul făcut de Grigoraş. Polonezul a înscris în prelungiri cu un şut din 9 metri, după o fază confuză în careul pandur şi dinamoviştii şi-au asigurat cele trei puncte, chiar dacă până la ultimul fluier Pandurii a mai avut două ocazii, inclusiv un balon care a şters bara la un lob din unghi al lui Momcilovic.
Pandurii rămâne cu doar două victorii în 12 etape şi un bagaj de 11 puncte care menţine echipa gorjeană în zona retrogradării.

Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 3-2 (1-1)
Stadion “Ştefan cel Mare”, Bucureşti, spectatori: 500
Au marcat: Alexe (min. 7), Rotariu (min. 60), Bilinski (min. 90+2) / Roman (min. 8 şi 50)
Dinamo: Marc – Fai, Durimel (min. 55 Bilinski), Cordoş, Grecu – Bărboianu, Boubacar – Lazăr (min. 75 Gavrilă), Matei, Filip (min. 59 Rotariu) – Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.
Pandurii: Gliwa – Pleaşcă, Elton, Erico, Momcilovic – Iorga (min. 75 Buleică), Anton, Nistor, Shalaj (min. 75 Nicoară) – Roman, Matulevicius (min. 37 Predescu). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Fai (min. 53 şi 90+2), Bărboianu (min. 88), Matei (min. 90+3), Rotariu (min. 90+3) / Roman (min. 40 şi 90), Erico (min. 67)
Cartonaşe roşii: Fai (min. 90+3) / Roman (min. 90)
Arbitri: Cătălin Popa – Vladimir Urzică, Marius Nicoară.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here