Test util pentru naționala U23

312

Naţionala olimpică a României a înregistrat un succes împotriva echipei similare a Australiei. Partida s-a disputat, marţi seara, la Marbella, și s-a încheiat cu victoria tricolorilor, scor 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de atacantul Viitorului, George Ganea (9), după o pasă a lui Andrei Ciobanu. Ca și în precedenta partidă cu Mexicul, România a fost la cârma jocului, dar nu a avut suficientă luciditate pentru a se desprinde pe tabelă. În ceea ce privește ocaziile de gol, cele două formații și-au împărțit oportunitățile. Marius Marin putea să dubleze avantajul echipei conduse de Mirel Rădoi și Nicolae Dică, în minutul 21, dar nu a pus destulă putere în voleul său. Najjarine și Arzani au ratat cele mai bune șanse pentru australieni. În repriza secundă, Cîmpanu a trimis un şut bun de la 20 de metri (60), dar puţin pe lângă. Ganea a tras şi el de la circa 22 de metri, însă mingea a fost reţinută de Maynard-Brewer. România a mai avut o ocazie până la final, în minutul 75, prin Octavian Popescu, al cărui şut din marginea careului a fost deviat în corner.

România – Australia 1-0 (1-0)
A marcat: George Ganea (9).
Au evoluat echipele:
România: 12. Marian Aioani (1. Mihai Popa, 69) – 15. Andrei Raţiu (6. Cristian Manea, 70), 4. Alexandru Paşcanu, 16. Dragoş Nedelcu, 2. Radu Boboc (19. Mihai Velisar, 83) – 18. Marco Dulca (3. Gabriel Buta, 89), 8. Marius Marin (căpitan; 17. Ricardo Grigore, 89), 11. Andrei Ciobanu (22. Ovidiu Perianu, 83) – 10. Alexandru Cîmpanu, 9. George Ganea (21. Valentin Costache, 69), 20. Alexandru Măţan (7. Octavian Popescu, 46). Selecţioner: Nicolae Dică.
Australia: 1. Ashley Maynard-Brewer – 3. Gabriel Cleur (17. Marlee Francois, 85), 4. Jay Rich-Baghelou (16. Nicholas Pennington, 85), 5. Dylan Ryan, 22. Connor O’Toole – 25. Caleb Watts (8. Nicholas D’Agostino, 63), 19. Ryan Teague (24. Marc Tokich, 77), 6. Tyrese Francois (căpitan; 10. Panos Armenakas, 77), 11. Daniel Arzani – 15. Ramy Najjarine (21. Luka Prso, 77), 14. John Iredale (7. Anthony Kalik, 63). Selecţioner: Gary van Egmond.
Rezerve neutilizate: 12. Jordan Holmes, 18. Jacob Chapman – 2. Doni Grdic, 13. Con Ouzounidis, 20. Murray Miller, 26. Kristian Popovic.
Cartonaşe galbene: Rich-Baghelou (44), Nedelcu (49), Marin (58), Kalik (71), D’Agostino (74).

Antrenorul Nicolae Dică crede că rezultatul este unul de moral pentru tricolori, care au tras tare în cantonamentul din Spania. Fostul stelist a declarat că Mexicul, echipă care ne-a învins în primul joc amical (0-1), a fost un adversar mai puternic, dar și formația Australiei are în componență jucători de calitate. ,,Mă bucur că am reuşit să câştigăm acest joc. A fost o partidă foarte bună, mai ales a doua repriză. Vreau să îi felicit pe băieţi pentru toată perioada pe care am petrecut-o aici, au dat dovadă de profesionalism, au reuşit să se antreneze sută la sută la fiecare antrenament şi mă bucur că reuşim să terminăm cu o victorie. Am întâlnit două echipe bune, dar cu un plus pentru Mexic, pentru că am văzut acolo jucători de mare calitate de la mijlocul terenului în sus, jucători de valoare. Sunt foarte mulţumit de jucătorii pe care i-am adus aici şi discuţia pe care am avut-o cu Mirel după joc spuneam că sunt jucători pe care ne putem baza şi cred că o parte din ei vor putea ajunge la echipa mare” , a spus Dică. Autorul singurul gol al confruntării, George Ganea, speră să prindă lotul pentru Tokyo. Atacantul a apreciat că atmosfera din vestiarul tricolorilor este cea potrivită. „Am fost şi noi destul de obosiţi, s-a acumulat oboseala de la antrenamente şi de la meciul trecut. Zic că am făcut un meci foarte bun, am jucat un fotbal foarte frumos, am combinat, am pasat, chiar dacă am marcat numai un gol, per total, a fost totul bine. Suntem o echipă unită, suntem ca nişte fraţi în teren. Alergăm unul pentru celălalt, pasăm, combinăm. O să facem o figură frumoasă la Jocurile Olimpice. Am dat doar un gol, puteam să dau mai multe şi trebuie să continui aşa, ca să fiu chemat la Jocurile Olimpice”, a declarat Ganea. Australia se află în Grupa C la JO de la Tokyo, alături de Egipt, Spania şi Argentina. România a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here