„Terra – Mica olimpiadă de geografie”, sâmbătă, la Târgu Jiu

586

Etapa națională a Concursului Național de Geografie „Terra – mica olimpiadă de geografie” va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Liceul Tehnologic nr.2 din Târgu Jiu.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-VII. Etapa națională se realizează în mediu online, pe o platformă electronică, care va funcționa special pentru acest concurs, platformă asigurată în colaborare cu Societatea de Geografie din România și Editura CD PRESS.
„La această etapă, fiecare concurent are acces la un computer, completează formularul de înscriere cu datele personale și ale unității școlare de unde provine și rezolvă proba scrisă online (testul grilă), pe platformă, într-un interval de 90 de minute. Rezultatele obținute de fiecare elev sunt transmise imediat, la finalul probei.
Accesul în sala de concurs pe perioada desfășurării acestuia nu este permis decât personalului de specialitate IT, celor doi profesori asistenți și reprezentanților Comisiei Județene de Organizare și ai Comisiei Centrale a concursului”, anunță Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
Subiectele și baremele de evaluare și de notare sunt elaborate de grupul de lucru pentru subiecte al Comisiei Centrale a competiției naționale constituit în acest sens și coordonat de inspectorul general din Ministerul Educației, președintele acestei comisii.. Baremele de evaluare se vor afișa pe site-ul concursului, după terminarea probei scrise.
Clasamentul național va fi afișat pe site-ul concursului în cel mult 10 zile de la finalizarea acestuia.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here